Best Turtle Brownies – adica brownies perfecte cu caramel, nuci si ciocolata. Complexitatea acestei prajituri este destul de redusa, nu are crema, nu are blat complicat. Rezultatul insa este deosebit de bun, un gust intens de ciocolata amaruie completat de dulceata caramelului si de nucile crocante. Blatul este umed, dens si pur si simplu creaza dependenta. Cu siguranta ar merge de minune alaturi de o inghetata de vanilie rece si cremoasa…
Ingrediente
150 gr unt
100 gr ciocolata neagra
100 gr ciocolata cu lapte
4 oua mari
100 gr zahar
100 gr caramel
130 gr faina
25 gr cacao neagra
1 praf de sare
100 gr nuci pecan
1 lingurita extract de vanilie
Decor
100 gr ciocolata bucati
100 gr nuci
Timp de preparare: 30 min Timp de coacere: 35 min. Nr portii: 20
Pregatim caramelul in avans. O reteta buna de caramel gasiti la reteta tartelor cu fructe uscate si caramel. Puteti sa pregatiti doar jumatate din cantitate.
Nucile pecan ( sau nuci normale ) le taiem grosier, bucati mari, fara sa ne chinuim prea mult. Topim pe foc mic ciocolata cu untul.Cand amestecul e omogen oprim focul si adaugam zaharul si cacaoa. Amestecam bine si lasam 10 minute la racorit.
Preincalzim cuptorul la foc mediu (180 de grade) si tapetam cu hartie de copt o tava de dimensiuni 20/30 cm.
Peste crema de ciocolata adaugam ouale, cate unul pe rand, si mixam bine dupa fiecare adaugare. La final incorporam faina cu sarea si vanilia. Amestecam usor.
Turnam jumatate din compozitie in tava. Deasupra presaram nucile si caramelul. Dam tava la cuptor pentru 15 minute.
Dupa 15 minute scoatem tava din cuptor si punem restul de compozitie. Deasupra presaram nucile si bucatile de ciocolata. Introducem din nou tava in cuptor si mai coacem pentru 15-20 de minute, pana isi face o crusta frumoasa. Interiorul trebuie sa ramana umed deci nu o coacem mai mult decat trebuie. Nu are rost sa facem testul cu scobitoarea.
Scoatem tava pe un gratar la racit. Dupa racirea completa o portionam dupa preferinta. Nu uitati sa o impartiti cu cei dragi. Enjoy!
Surrsa: Averie Cooks
Claudia says
Stii ca-mi place,nu?
Paula says
Ma bucur mult. Te pup!
Cristina says
ohhh, ce imi faci tu mie!!! Inghit in sec uitandu-ma la poza.
anki says
Multumesc pentru reteta, e super buna. Am facut-o aseara si ma felicit ca mi-am facut elan pentru asta. E buna buna, rece, de la frigider mi se pare geniala.
Si am presarat deasupra, pe langa nuci clasice (mai galbene) si pecan (maronii) niste fistic (verde). Mi-a placut tare cum a aratat.
Asa ca, repet, multumesc frumos pentru reteta!
O duminica frumoasa sa ai
Paula says
Anki, ma bucur tare mult ca reteta a iesit bine. Pentru mine a fost o mare provocare sa nu mananc jumatate din tava o data. Adevarul e ca imi place mult ciocolata iar brownies sunt desertul suprem pentru mine. De caramel nu mai zic nimic, sunt topita dupa el Te pup!