Prajiturile rapide sunt ideale cand suntem in criza de timp. Sunt perfecte pentru dulcele de zi cu zi, pentru pachetul de scoala sau serviciu, pentru cafeaua de dimineata sau, pentru cei care prefera asa, ceaiul de dupa-masa. Prajitura rapida cu mango se face exact asa cum ii spune si numele. Repede, simplu iar rezultatul este mai mult decat bun. Cu ingredientele accesibile, simple, adunate impreuna putem crea tot felul de combinatii delicioase. Asa cum este prajiturica aceasta. Mango am folosit confiat, pentru ca asa aveam. Sunt convinsa ca merge bine si cu mango proaspat, sau cu alte fructe confiate sau chiar cu alte fructe proaspete ( scurse de lichid ). Va las pe voi sa experimentati, eu deocamdata va dau reteta mea de prajitura rapida cu mango confiat.
Ingrediente
200 gr unt
180 gr zahar
4 oua medii
100 gr iaurt grecesc
300 gr faina
1 lingurita bicarbonat
1 lingurita praf de copt
1/3 lingurita sare
1 lingurita extract de vanilie
1/2 lingurita amestec scortisoara, cuisoare, nucsoara, ienibahar
100 gr mango confiat
Decor
200 ml smantana pentru frisca
1 lingurita zahar pudra vanilat
50 gr mango confiat
Timp de preparare: 20 min. Timp de coacere: 45 min. Nr portii: 16-20
Preincalzim cuptorul la foc mediu. Tapetam cu hartie de copt o tava medie de dimensiuni 20/30 cm. Pregatim toate ingredientele pe masa precum si un bol incapator.
Faina o amestecam cu sarea, praful de copt, bicarbonatul si aromele. Mango confiat il taiem in bucatele mici.
In bol punem untul moale, zaharul, ingredientele uscate, iaurtul si ouale. Mixam 3-4 minute pana cand obtinem un amestec omogen. Adaugam vanilia si mango confiat si mai mixam usor.
Turnam compozitia in tava si nivelam. Coacem prajitura timp de 40-45 de minute in cuptorul preincalzit. Dupa 40 de minute facem testul cu scobitoarea. Daca iese curata atunci oprim focul si mai lasam prajitura 10 minute in cuptor cu usa intredeschisa. O scoatem apoi pe un gratar la racit. Cu asta am cam terminat treaba cu prajitura. Nu degeaba am spus ca e rapida.
Putem sa o decoram simplu cu zahar pudra. Sau putem sa o ornam cu frisca – obtinuta din 200 ml smantana pentru frisca batuta bat cu o lingurita de zahar pudra. Peste frisca punem bucatele de mango confiat. Vor fi de mare efect pentru aceasta prajiturica.
Portionam prajitura dupa preferinta si o savuram cu pofta. Enjoy!
simonacallas says
Minunata prajitura, si mai e si rapida, deci subscriu
Paula says
Multumesc mult Simona! :*
Zdupes says
Gustul de mango este senzational.
O reteta rapida.
Trebuie incercata.
Multumim!
Paula says
Ma bucur mult ca va place. Astept impresii dupa ce faceti prajiturica. O seara frumoasa!