Din nou am facut tort. Din nou un tort aromat insa putin mai racoros decat tortul precedent cu ciocolata, protocale si caramel. Am ales sa combin menta cu ciocolata – pentru multi este una din cele mai bune combinatii. Ciocolata dulce amaruie este completata foarte bine de gustul racoros si puternic al mentei. Pentru mine a fost un tort delicios, si nu foarte greu de facut. Va invit la tort cu menta si ciocolata fara zahar. Indulcitorul Green Sugar a facut posibil ca acest tort sa fie mai dietetic si sanatos. Fiecare felie delicioasa si aromata vine cu mai putine mustrari de constiinta si cu acelasi gust ca al zaharului. Enjoy!
Recipe in English is below >>
Blat
3 oua mari
4 linguri Green Sugar
3 linguri cu varf faina
1 lingura cu varf cacao
1 lingura ulei
1 praf de sare
Sirop
150 ml apa
50 gr ciocolata neagra
1 lingurita Green Sugar lichid
1 lingura extract de menta
Crema
20 gr menta verde
400 gr crema de branza
200 gr unt
150 gr Green Sugar
1 lingurita extract de menta
Decor
menta
cirese
Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam cu hartie de copt 2 tavi rotunde de 16 cm diametru.
Ouale, la temperatura camerei le mixam bine cu un praf de sare si cu indulcitorul Green Sugar pana isi tripleaza volumul. Adaugam uleiul si mai mixam un minut Separat amestecam faina cu cacaoa. Adaugam ingredientele uscate peste oua si amestecam usor, cu o spatula, cu miscari de jos in sus. Impartim compozitia in mod egal in cele doua tavi. Coacem blaturile timp de 25-30 de minute, pana cand trect testul cu scobitoarea.
Sirop. Incalzim apa pana la punctul de fierbere. Oprim focul si adaugam ciocolata. Dupa 2 minute amestecam bine. La final adaugam si extractul de menta.
Crema. Crema de branza si menta le punem in blender. Mixam bine. Separat mixam untul cu indulcitorul Green Sugar pana cand devine ca o crema fina si pufoasa. Adaugam crema de branza, cate o lingura pe rand, si mixam bine. Dam crema la rece pentru jumatate de ora.
Taiem blaturile in doua, o bucata mai inalta si una mai joasa. Insiropam bine fiecare blat.
Punem o bucata inalta de blat pe un platou. Acoperim cu 2-3 linguri de crema si apoi cu un blat ingust. Punem din nou crema, un nou blat ingust, crema iar la final un blat inalt. Decoram tortul cu crema ramasa. Il dam la rece pentru 2-3 ore. Apoi este gata de servit. Se poate servi simplu sau decorat cu cirese si menta. Este un deliciu!
Tortul este mic, cine doreste cantitate mai mare va trebui sa dubleze cantitatile.
Recipe in English >>
Batter
3 large eggs
4 tablespoons Green Sugar
3 tablespoons flour
1 tablespoon cocoa
1 tablespoon vegetable oil
1 pinch of salt
Syrup
150 ml water
50 gr dark chocolate
1 teaspoon Green Sugar liquid
1 tablespoon mint extract
Frosting
50 gr fresh mint
400 gr cream cheese
200 gr butter
150 gr Green Sugar
1 teaspoon mint extract
Topping
mint & cherries
Preheat the oven at 180 degrees C. Grease and line the bottom of two 16 cm round pan.
Beat the eggs, salt and Green Sugar until they triple the volume. Add the oil and whisk one more minute. In another bowl mix the four and cocoa powder. Add the dried ingredients over the eggs and combine them gently with a spatula. Divide the batter between the two pans and put them into the oven. Bake the cakes for 25-30 minute until a toothpick comes clean when inserted into the center.
Syrup. Heat the water until boiling. Take the pan from heat and add the chocolate. After 2 minutes start to whisk well. Add the mint extract and put aside.
Frosting. Put the mint and cream cheese into the blender. Mix well.
In a large bowl beat the butter and Green Sugar until light and fluffy. Add the cream cheese, one tablespoon at time, and beat well. Finally add the mint extract. Put the frosting into the refrigerator for half an hour.
Cut the cakes in two pieces, one bigger and one thinner. Pour a little of syrup on each layer cake.
Put one big layer cake on a cake plate. Spread over 2-3 tablespoons of cream cheese. Continue with a thin layer cake and 2-3 tablespoons of frosting. Another thin layer cake and frosting. Finally put the last bigger layer cake on top.
Frost the cake with the remaining cream cheese and put the cake into the refrigerator for 2-3 hours. It is now ready to serve but you can decorate it with fresh cherries and mint. Enjoy!
Kyra says
O combonatie pe care o ador!
Paula says
Multumesc mult Kyra. Te pup!
Catalin says
Buna,
Daca nu avem indulcitor, ce cantitate de zahar putem folosi? Multumesc!
Paula says
Buna Catalin. In loc de indulcitor se poate folosi aceeasi cantitate de zahar. Mult spor si astept impresii!
olivia says
M-ar interesa necesarul de ingrediente pentru un tort cu diametrul 26 cm.Multumesc anticipat si sarbatori linistite va doresc.
Paula says
BUna Olivia. Cred ca pentru blat ar trebui sa folosesti: 7 oua, 9 linguri zahar, 7 linguri faina + 2 cacao cu varf, 2 linguri ulei
Pentru crema si sirop va trebui sa dublezi cantitatile. Mult spor si sarbatori frumoase iti doresc!
Cristina says
Cine ar refuza asa un deliciu?
Paula says
Multumesc Cristina. Ma bucur ca-ti place!
Mihaela says
Buna Paula, Ce fel de crema de branza folosesti de obicei ? Multumesc, Mihaela
Paula Gafitescu says
Buna Mihaela. Folosesc crema de branza normala ( nu light ) de la Exquisa. Poti folosi si Philadelphia, de care preferi tu
Pupici!