Hello cupcakes! Sau mai bine zis: hello black forest cupcakes! Aceste cupcakes padurea neagra isi merita pe deplin numele. Au un blat dens si negru, umed si super delicios. Este unul din cele mai bune blaturi pentru cupcakes facute de mine. Se face si usor, nu necesita mixare decat cu un tel, sau spatula. Asta pentru ca nu au unt. In schimb au ulei, oua, iaurt si ciocolata- ingrediente care fac aceste cupcakes sa fie foarte delicioase si cu o textura minunata a blatului. Umplutura este fructata, de cirese, iar decorul este simplu: frisca + cirese + bombonele de ciocolata. Enjoy!
Cupcakes
35 gr cacao
180 ml apa fierbinte
85 gr ciocolata neagra
1/2 lingurita bicarbonat
1/2 lingurita praf de copt
1 praf de sare
2 oua mari
70 ml ulei
2 linguri iaurt
150 gr faina
1 lingurita extract de vanilie
120 gr zahar
300 gr cirese
Decor
300 ml smantana pentru frisca
1 lingura zahar pudra + 1 lingurita amidon
1 lingurita extract de vanilie
Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 25 min Nr portii: 12
Spalam bine ciresele si indepartam coditele si samburii.
Cupcakes. Amestecam cacaoa cu apa fierbinte si ciocolata neagra. Lasam la racorit. Intr-un bol incapator punem faina, bicarbonatul, sarea, zaharul si praful de copt. Amestecam usor cu un tel.
Separat amestecam uleiul cu ouale, iaurtul si vanilia. Adaugam si crema de ciocolata racita. Omogenizam compozitia.
Punem ingredientele lichide peste cele uscate si amestecam usor pana la omogenizare. Nu exageram cu mixarea. Ne folosim de un tel sau o spatula, mixerul nu este necesar si nici indicat.
Preincalzim cuptorul la foc mediu (180 grade). Pregatim o tava cu 12 forme de muffins. Putem sa le tapetam cu hartiute de copt sau le ungem cu unt si apoi tapetam cu faina.
Punem 1 lingura de compozitie in fiecare cavitate. Deasupra punem 3-4 cirese. Deasupra cireselor mai punem din compozitia de cupcakes astfel incat sa umplem formele pana aproape de marginea superioara.
Coacem cupcakes timp de 20-25 de minute, pana cand trec testul cu scobitoarea. Cand sunt gata le scoatem pe un gratar la racit.
Decor. Smantana pentru frisca o batem bat impreuna cu o lingura de zahar pudra si o lingurita rasa de amidon. Adaugam vanilia si mai mixam usor. Dam frisca la rece pentru o ora.
Ornam cupcakes cu frisca intarita. In varf punem o cireasa frumoasa si rosie. Presaram bombonele de ciocolata si suntem gata pentru a servi niste black forest cupcakes minunate. Pofta buna!
olivia says
M-au fascinat!
Paula Gafitescu says
Olivia, ma bucur mult!