Cherry Cheesecake in a Jar – sau cheesecake la pahar. Un desert rapid si simplu de facut, deci e perfect pentru zilele cand suntem pe fuga. Sau cand pur si simplu vrem ceva dulce fara prea multe batai de cap. Avand in vedere ca se face in mai putin de jumatate de ora, ne ramane destul timp pentru a-l savura in liniste, alaturi de cei dragi. Asadar cheesecake cu cirese in varianta rapida, fara coacere, la pahar.
Ingrediente
100 gr biscuiti fragezi
300 gr crema de branza
80 gr zahar pudra
1 plic zahar vanilat
1 lingurita suc de lamaie
Sos cirese
300 gr cirese
100 ml apa
100 gr zahar
Incepem cu sosul de cirese. Spalam ciresele si le indepartam samburii si coditele. Punem pe foc ciresele impreuna cu apa si zaharul. Lasam sa fiarba timp de 10 minute, amestecand din cand in cand. Cand e gata dam sosul 10 minute la racorit.
In timp ce sa face sosul, mixam bine crema de branza impreuna cu sucul de lamaie, zaharul pudra si cel vanilat. Biscuitii ii sfaramam cu robotul sau simplu, cu sucitorul pe un tocator.
Pregatim 3-4 pahare medii. Punem alternativ in pahare biscuiti, sos de cirese si crema de branza. Deasupra ornam cu sos de cirese. Dam la rece pentru 1-2 ore apoi putem sa savuram un desert racoros si aromat. Enjoy!
P.S. V-am spus ca se face simplu si nu am glumit deloc. Il incercati si voi?
Lenu says
Buna sa-ti fie inima! Mi-a cazut cu tronc aceasta reteta.:) Dat fiind ca nu e sezonul cireselor, crezi ca as putea folosi zmeura congelata? M-ar ajuta sa stiu daca folosesti o crema de branza anume,ce fel de biscuiti .Multumesc ca ne impartasesti aceste minunatii! O primavara frumoasa sa ai!
Paula Gafitescu says
Buna Lenu, multumesc mult de msaj si de aprecieri! Sper ca nu raspund prea tarziu. Teoretic se poate folosi si zmeura congelata, avand in vedere ca din zmeura vei face un fel de sos/dulceata/ Sa-mi spui cum au iesit. O zi buna!
Roxana says
Un desert delicios! Acum il asamblez :))
Multumesc!
Paula Gafitescu says
Roxana, ma bucur mult ca-ti place. Ai cumva o poza?