Ceva bun + zmeura + limeta + nuci? Adica acest delicios chec cu zmeura si lime plus nuci, un chec simplu din categoria dulciurilor de casa rapide, economice si foarte gustoase. La aceasta combinatia am ajuns pentru ca avem zmeura la frigider in pericol. Limeta verde, aromata si acrisoara merge de minune cu zmeura asa ca am decis sa le alatur. cine nu iubeste limeta poate sa o inlocuiasca cu lamaie, sau cu portocala pentru un gust mai dulceag. Nucile dau o nota crocanta acestui chec, deci ar fi bine sa nu le omiteti.
Checul se face simplu. Daca pregatim ingredientele dinainte trebuie doar sa mai avem un mixer la indemana pentru a le amesteca. Untul, laptele si ouale ar fi bine sa fie scoase din frigider cu 1-2 ore inainte de preparare. Spor!
Ingrediente
3 oua
150 gr unt
150 gr zahar
250 gr faina
1+ 1/2 lingurite praf de copt
1/3 lingurita sare
coaja si zeama de la o limeta
2-3 linguri lapte
150 gr zmeura
100 gr nuci tocate
1 lingurita extract de vanilie
Timp de preparare: 20 min. Timp de coacere: 60 min. Nr portii: 12
Faina o amestecam cu coaja rasa de la limeta, praful de copt si sarea. Zmeura o spalam si o lasam 2-3 minute pe un servetel absorbant. Punem zmeura intr-un bol impreuna cu 2-3 linguri de faina si scuturam usor castronul pentru a se distribui uniform faina.
Untul moale, la temperatura camerei, il mixam cu zaharul timp de 5-6 minute pana cand devine pufos. Adaugam ouale pe rand. Mixam bine dupa fiecare ou adaugat iar inainte de a adauga urmatorul ou punem si o lingura de faina in compozitie pentru a evita taierea.
Punem faina si laptele, alternativ, peste crema de unt si oua si amestecam usor. La final adaugam zeama la de limeta si extractul de vanilie. Omogenizam usor. Oprim mixerul. Zmeura si nucile le incorporam incet cu o spatula, pentru a nu zdrobi zmeura.
Preincalzim cuptorul la 170 de grade. Tapetam cu unt si hartie de copt o tava medie de chec ( de 17-18cm lungime ). Turnam compozitia in tava si nivelam.
Coacem checul pentru 50-60 de minute pana cand se rumeneste frumos si trece testul cu scobitoarea. Il lasam la racit in tava apoi il rasturnam pe un platou. Pudram deliciosul chec cu zahar si il servim alaturi de cei dragi. Enjoy!
olivia says
Trebuie neaparat sa copiez reteta si s-o pun in aplicare.Multumesc mult.