Imi place dulceata facuta in casa iar pana anul trecut mama era furnizorul meu principal de dulceata. Inca mai este si acum, face o dulceata grozava. Caise, capsune, prune, visine sunt fructele pe care le conserva in dulceata aproape in fiecare an. De anul trecut am inceput sa fac si eu dulceata in casa, mai timid asa, insa ma bucur ca am facut si acest pas. Anul trecut a fost anul capsunelor si al afinelor. Au iesit niste dulceturi grozave. Acum insa am incercat o dulceata si mai buna, mai parfumata si mai aromata. Este vorba despre aceasta dulceata de caise fara zahar, dar cu aroma de portocala. Pentru indulcit am folosit gelifiantul de la Green Sugar, un indulcitor sanatos si natural produs din extract de stevie.
Acest gelifiant aduce zero calorii dulceturilor noastre. Pe langa acest fapt, asigura si prepararea rapida a dulcetei. In 10-15 minute e gata si putem sa ne delectam cu o dulceata grozava. Va invit sa incercati gelifiantul impreuna cu dulceata aceasta minunata cu aroma de caise si portocala.
Ingrediente
1,4 kg caise
1 punga Green Sugar gelifiant
1 portocala
2 linguriĀ apa
1/2 pastaie de vanilie
Timp de preparare: 90 min Timp de coacere: 1 ora Nr borcane: 4
Spalam bine caisele si le punem intr-un bol incapator. Peste caise turnam 2 litri de apa fierbinte si le lasam 1 ora la odihnit.
Dupa o ora decojim cu grija caisele si scoatem samburii. Cantarim 1 kg de pulpa de caise si le punem intr-o oala cu fundul gros. Peste caise turnam gelifiantul Green Sugar si amestecam bine.
Spalamm bine portocala. Razuim coaja de portocala peste caise apoi stoarcem bine sucul. Adaugam doua linguri de apa si apoi amestecam totul bine. Punem oala pe foc si fierbem dulceata timp de aproximativ 10 minute pana se ingroasa.
Se pregatesc 4 borcanele sterilizate si uscate. Se ia pe rand un borcansi se aseaza pe lama unui cutit. Se umple borcanul cu dulceata de caise apoi se inchide ermetic cu capacul. Se procedeaza la fel si cu celelalte borcane pana cand se termina dulceata.
Preincalzim cuptorul la 100 de grade. Punem borcanelel intr-o tava cu putina apa pe fund si apoi le introducem la cuptor pentru o ora. Dupa o ora scoatem borcanele din cuptor si le punem intr-o tava curata. Le acoperim cu un prosop si le lasam asa pana la racirea completa. In felul acesta am obtinut o dulceata perfecta, care rezista 1-2 ani fara niciun conservant.
Sa aveti pofta!
cris says
Foarte rapid si bun la gust
Paula Gafitescu says
Multumesc Cris
Lubita says
Mmm,face parte din preferatele mele dulceata,gem cu caise;un deliciu!!
Claudia says
Am mai spus ca are o culoare minunata.
Eu am mai folosit zahar gelifiant pentru dulceturi,imi place ca isi pastreaza culoarea superba si timpul de preparare este foarte scurt.
Aluculesei Brindusa says
draga Sid arata nemaipomenit de bine si cred ca se face usor si gustul este divin!
PAUN LOREDANA says
O reteta minunata .
pop aurelia says
imi place dulceata de caise sunt preferatele mele
Campan says
Buna, vreau sa fac dulceata de cirese si de capsuni fara zahar, dilema cea mai mare este : REzista fara zahar care conserva dulceata? dulceata fara zahar rezista un an? Multumesc
Paula Gafitescu says
Buna, zaharul este inlocuit de gelifiant de la Green Sugar care are proprietati de conservare. Dulceata este fara zahar, insa pentru a o indulci, gelifia si conserva, am folosit gelifiant de la Green Sugar din stevie rebaudiana. Este minunat!
BARTA EUGENIA says
Unde se gaseste gelifiantul?