Vara mancamm deserturi simple si cu multe fructe. Binenteles, acestea le adaugam pe lista langa cele cu multa ciocolata. Dar azi nu vorbim de ciocolata ci vorbim de capsune si limeta. Doua fructe cu arome puternice care merg bine impreuna. Le-am combinat si intr-o delicioasa inghetata cu lime si capsune, iar acum am venit cu aceasta minunata panna cotta. O panna cotta cu capsune si limeta, delicata, proaspata si aromata. Se face repede si simplu si este tot ceea ce ne trebuie intr-o zi calduroasa de vara.
Ingrediente
200 ml lapte
100 ml smantana pentru frisca
7 gr gelatina
40 zahar
coaja rasa de la o limeta
o lingura suc limeta
200 gr capsune
20 gr zahar
1 lingurita extract de vanilie
Punem smantana, laptele si zaharul pe foc mic. Punem la hidratat 5 gr de gelatina in apa rece si o lasam pana cand se infierbanta amestecul de pe foc. Oprim focul in momentul in care amestecul da sa fiarba. Adaugam gelatina si amestecam bine pentru a fi raspandita uniform. Adaugam zaharul, sucul si coaja rasa de la limeta, apoi extractul de vanilie. Amestecam bine de tot. Turnam compozitia in doua pahare si o dam la rece.
Cele doua grame ramase de gelatina le punem la hidratat intr-o lingura de apa rece. Capsunele le punem pe foc si le lasam sa fiarba 5-10 minute pana cand se inmoaie bine. Trecem capsunele prin sita ca sa colectam doar sucul. Dupa ce am strans 100 ml de suc il amestecam cu cele 20 de grame de zahar. Adaugam si gelatina hidratat si amestecam bine. Turnam siropul de capsune peste crema alba din pahar doar dupa ce aceasta din urma este intarita bine. Lasam panna cotta la frigider pana a doua zi. O servim rece cu fructe proaspete. Este delicioasa si racoroasa. Enjoy!
olivia says
Un dulce irezistibil pe canicula.