Ruladele se fac usor si sunt prajituri delicate si aspectuoase. Umpluturile pot fi variate, de la gemuri simple de fructe la creme sofisticate. Rulada de cacao cu mascarpone, iaurt si cirese pe care v-o prezint azi este usor de facut. Blatul este simplu de pandispan iar crema este racoroasa, cu iaurt, cirese si mascarpone. La toate aceste aspecte se mai adauga si faptul ca nu are deloc zahar. Este facuta cu indulcitorul Green Sugar, un indulcitor natural din extract de stevie. Indulcitorul se comporta minut in orice fel de desert iar gustul ramane neschimbat. Va invit asadart la o rulada delicioasa si aromata dar fara zahar.
Rulada
3 oua mari
90 gr zahar Green Sugar
50 gr faina
25 gr cacao
1 praf de sare
1 lingura ulei
Umplutura
150 gr mascarpone
200 gr iaurt grecesc
80 gr Green Sugar
1 lingurita extract de vanilie
3 foi gelatina
100 gr cirese
Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 15 min Nr portii: 12
Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam cu hartie de copt o tava de dimensiuni 25/35cm.
Ouale, la temperatura camerei le mixam bine cu un praf de sare si cu indulcitorul Green Sugar pana isi tripleaza volumul. Adaugam uleiul si mai mixam un minut. Separat amestecam faina cu cacaoa. Adaugam ingredientele uscate peste oua si amestecam usor, cu o spatula, cu miscari de jos in sus. Turnam compozitia in tava si nivelam usor cu o spatula. Coacem blatul timp de 15 minute.
Pregatim un prosop curat de bucatarie. Scoatem tava din cuptor si cu o miscare ferma o intoarcem astfel incat blatul se ajunga pe prosop. Cat e cald blatul, il rulam cu ajutorul prosopului. Lasam rulada la racit.
Crema. Punem foile de gelatina la inmuiat in apa rece. Intre timp incalzim usor iaurtul impreuna cu indulcitorul Green Sugar. Mascarpone il mixam putin pana cand devine cremos.
Punem gelatina in iaurt si amestecam bine pentru a se omogeniza. Adaugam si mascarpone, vanilia apoi amestecam bine. Punem crema la rece pana cand se intareste suficient pentru a umple rulada.
Desfacem usor rulada din prosop si intindem deasupra blatului crema de mascarpone. Peste crema punem bucati de cirese ( fara samburi ). Rulam blatul astfel incat sa obtinem o rulada uniforma. Acoperim rulada cu folie alimentara si o dam la rece pentru 2-3 ore.
Pudram rulada cu cirese, mascarpone si iaurt cu indulcitor pudra si o portionam dupa preferinta. Este un desert delicat, usor si fara zahar. Cu siguranta va va incanta! Enjoy!
diamar bucataria galbena says
O bunatate rulada ta.Si aspectuoasa.
Paula Gafitescu says
Multumesc mult Mihaela! Pup
elisa says
buna daca nu am indulcitor pot pune zahar in loc? 😀
Paula Gafitescu says
Sigur! Se poate inlocui cu aceeasi cantitate de zahar
Laura Coltuc says
O rulada foarte buna! Am incercat-o, cu zahar,ce-i drept. Imi place stilul tau sofisticat de ca gati!
Laura Coltuc says
Din prima rulada abia am apucat sa gust, asa ca azi am mai facut una, dar cu zmeura pentru ca nu mai aveam cirese