Caisele incep sa-si faca aparitia prin piete. Sunt atat de aromate incat e imposibil sa nu faci ceva bun cu ele. Rulada cu caise si ciocolata este o alegere grozava. Blatul fin si dulce merge foarte bine cu aroma fructata a caiselor si cu ciocolata dulce amaruie. Este o rulada parfumata, eleganta si rafinata. Enjoy!
Ingrediente
4 oua
4 linguri zahar
4 linguri faina
30 gr unt
1 praf de sare
Umplutura
200 gr dulceata de caise
200 gr ciocolata neagra
250 ml smantana
1 lingurita zahar vanilat
Timp de preparare: 40 min. Timp de coacere: 15 min. Nr. portii: 12
Untul il topim pe foc mic si il lasam la racit. Ouale le mixam bine cu un praf de sare si cu zaharul pana cand isi tripleaza volumul. Adaugam untul topit si mai mixam 10 secunde. Oprim mixerul. Faina o incorporam cu miscari usoare, de jos in sus.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam cu hartie de copt tava mare de la aragaz. Turnam compozitia in tava si nivelam. Coacem blatul timp de 15 minute. Cand e gata il rasturnam pe un prosop curat. Rulam prosopul cat timp blatul e cald. Lasam rulada la racit.
Pentru crema e simplu. Incalzim smantana pana aproape de punctul de fierbere. Adaugam ciocolata si vanilia. Lasam doua minute deoparte. Amestecam apoi energic pentru a obtine o crema fina. Lasam crema jumatate de ora la racorit.
Desfacem usor prosopul cu rulada. Ungem bine blatul cu dulceata de cause. Deasupra intindem crema de ciocolata. Rulam strans blatul. Il dam la rece pentru o ora. Glazuram rulada cu glazura de ciocolata. Servim in portii potrivite. Este in deliciu. Sa aveti pofta! Enjoy!
simonacallas says
Minunata rulada, combinatia de ciocolata cu dulceata de caise e excelenta, felicitari pentru idee! (y)
Paula Gafitescu says
Multumesc Simona. Intr-adevar e grozava, un dulce rafinat. Te pup!
Cristina's World says
Toti am pornit de jos si toti am simtit la un moment dat ca nu ne apreciaza nimeni, ca munca noastra nici nu este observata, ca nu insemnam nimic si ca ne pierdem in marea asta de oameni si idei. Eu va propun ca in fiecare luna sa sustineti intr-o postare un alt blog. Fie ca este un blog mic, aflat la inceput de drum, sau un blog pe care il apreciati si-l urmariti cu regularitate, sau un blog de pe care v-ati inspirat adesea pentru meniul zilnic, pomeniti-l intr-o postare si faceti-i o surpriza. Va asigur ca gestul vostru va pune un zambet pe fata unui om, iar in ziua de azi, cand zambetele sunt atat de rare, cum sa refuzi sa fii tu cel care daruieste zambete?
Te astept cu mare drag la provocarea “Virtual hug” http://cristina-cristinasworld.blogspot.ro/2013/11/provocarea-virtual-hug.html
Multumesc anticipat! 😀
Laura Coltuc says
Ce inseamna GENOISE? Voi incerca aceasta reteta cu siguranta! Spor in continuare!
Paula Gafitescu says
Genoise este un fel de pandispan, italian, care pe langa ingredientele din pandispanul clasic contine si unt topit – ii da putina fragezime
Laura C says
Ce fel de smantana ai folosit? (cu atatea sortimente nu stim ce sa alegem )
Paula Gafitescu says
Laura, am folosit smantana dulce de gatit. Mai exact smantana de la bunica, cu un procent mai ridicat de grasime. Daca nu ai asa ceva recomand ori smantana grasa din piata ( de la separator ) ori smantana pentru frisca.
Laura C says
Check! Am folosit sm pt frisca cu 30 %grasime. Am simtit nevoia sa bag putin mixerul in crema pentru ca nu se intarea suficient (dupa mai bine de 30 min de stat la rece) si nu mai aveam rabdare. Delicioasa!
Paula Gafitescu says
Super, ma bucur mult! Si pe mine m-a incantat rulada!