Tort stracciatella cu cirese – un tort minunat de prergatit pentru o zi de vara. Nu necesita coacere, are un blat simplu din biscuiti cu cacao. Umplutura este delicioasa cu crema fina de branza, frisca din smantana naturala, cirese proaspete si fulgi de ciocolata. Totul se face simplu, fara sa solicitam cuptorul. Rezultatul este super bun, cu siguranta veti cere supliment – eu asa am facut. In continuare cititi reteta unui tortulet grozav, bun pentru cei mari dar si pentru cei mici.
Blat
200 gr biscuiti de cacao
80 ge unt
3 linguri lapte rece
Umplutura
200 gr cirese
100 gr fulgi de cioco
250 gr crema de branza
300 ml frisca
10 gr gelatina
100 gr zahar
1 plic zahar vanilat
1 lingura suc de limeta
Timp de preparare: 1 ora Nr portii: 12-16
Blat. Macinam fin biscuitii cu robotul, sau ii zdrobim cu sucitorul. Untul il topim la foc mic si-l lasam 2-3 minute la racorit. Punem untul si laptele peste biscuiti si amestecam. Vom obtine un aluat sfaramicios si usor lipicios.
Tapetam cu unt si hartie de copt o tava rotunda, cu peretii inalti, de 18-20 cm diametru. Punem biscuitii pe fundul tavii si ii apasam bine cu dosul unui pahar. Dam crusta la rece.
Crema. Ciresele le spalam si le curatam de samburi si codite. Punem ciresele in blender si facem un piure din ele, insa nu foarte fin. Gelatina o punem la hidratat in 30 ml apa rece. Branza o mixam bne cu zaharul pudra pana cand devine cremoasa.
Incalzim usor gelatina deasupra unui vas cu aburi. Cand gelatina e topita o adaugam peste branza si amestecam bine. Adaugam ciresele, fulgii de ciocolata si limeta. Lasam crema deoparte.
Smantana pentru frisca o mixam spuma cu o lingura de zahar vanilat. Incorporam usor frisca peste crema de branza. Ne ajutam de o spatula si de miscari lente, de jos in sus. Punem crema peste blatul de biscuiti. Nivelam cu spatula. Acoperim tortul cu folie alimentara si-l dam la rece pana a doua zi.
Ornam tortul cu fulgi de ciocolata si cu cirese proaspete. Se feliaza foarte bine cu un cutit cu taisul fierbinte si curat. Este un tort savuros, racoros si aromat. Enjoy!
Diana says
Ciresele le-ai pus intregi la crema , ptr ca nu se prea vad ?!? Ms mult .
Cred ca-i delicios , mmmmmmmmmmm
Paula Gafitescu says
Diana, ciresele le-am facut un fel de piure si asa le-am pus in crema Am sa completez si in reteta. O zi frumoasa!
Diana says
Multumesc frumos ptr detalii !
Zi perfecta , sa ai !
Paula Gafitescu says
Multumesc mult Diana!
olivia says
Un tort de sezon,a carui reteta o voi copia in caiet si o voi pune in aplicare.
Paula Gafitescu says
Olivia, ma bucur mult ca vrei sa-l incerci. Te pup!
stefy says
vreau si eu o feliuta…
Paula Gafitescu says
Cu mare drag te servesc. Pupici!
Diana says
LA MULTI ANI , Paula !
Sa fii sanatoasa si fericita si da-ne pe spate si pe mai departe cu minunatele tale deserturi si nu numai …
Aniversare fericita !