Cheesecake cu caise si crumble – un cheesecake extrem de aromat cu o crusta delicioasa de biscuiti, umplutura cremoasa de branza si caise, iar deasupra un strat crocant de crumble cu nuci. Este acea prajitura grozava de vara. Se face din cateva miscari, cu ingrediente simple si cu arome de neuitat. Caisele se comporta foarte bine in deserturi. Se inmoaie atat cat trebuie, lasa o aroma delicata si potrivit de puternica iar mie imi place sa le folosesc. Combinatia cu branza este tare reusita., iar crumble-ul cu nuci face ca prajitura sa iasa din banal. Va invit la desert!
Crusta
250 gr biscuiti
120 gr unt
Umplutura
600 gr crema de branza
3 oua mari
120 gr zahar
1 lingurita extract de vanilie
1 praf de sare
500 gr caise
1 lingura suc de lamaie
Crumble
50 gr faina
50 gr nuci macinate
50 gr unt
50 gr zahar
Crusta. Pregatim o tava teflonata de dimensiuni 25/35cm. Preincalzim cuptorul la 180 de grade.
Punem in robot biscuitii si-i macinam fin. Untul il topim la foc mic apoi il adaugam peste biscuiti si omogenizam. Punem biscuitii in tava, presam bine pe fund si ridicam stratul de biscuiti si pe margini. Dam la cuptor pentru 10 minute, apoi lasam deoparte si trecem la umplutura. Miscoram focul la 160 de grade.
Umplutura. Crema de branza o mixam cu zaharul timp de 3 minute, dupa care adaugam ouale pe rand si mixam bine dupa fiecare, pana la incorporarea completa. La sfarsit adaugam praful de sare, esenta de vanilie si zeama de lamaie, mixam usor si lasam deoparte.
Caisele le taiem bucati mici si le stropim cu putina zeama de lamaie ca sa nu se oxideze.
Crumble. Amestecam faina cu nucile, untul si zaharul pana obtinem un aluat nisipos. Dam la rece pentru jumatate de ora.
Punem crema de branza peste baza de biscuiti. Asezam apoi bucatile de caise si le apasam usor. Deasupra presaram crumble.
Dam prajitura la cuptor pentru cel mult o ora. La sfarsit cheesecake-ul trebuie sa fie usor auriu deasupra.
Lasam in cuptor la racit pentru 2 ore, dupa care il punem la rece pentru cel putin 6 ore, sau peste noapte.
Se feliaza cu usurinta dupa racirea completa. Este un deliciu. Enjoy!
Leave a Reply