Pavlova este un desert special. Un blat de bezea foarte crocant la exterior si usor gumat in interior. Un blat duuulce, duuulce si delicat, insa acompaniat cu o crema adecvata este un desert minunat. Un desert de sarbatoare. Pavlova cu ciocolata este un desert special pentru mine, si pentru toti iubitorii de ciocolata. Cacaoa din blat ii mai ia din dulceata si il face potrivit de dulce. Apoi ii confera si o culoare frumoasa, usor marmorata. Trebuie doar sa incercati reteta pentru a convinge ca este extrem de buna, nu foarte greu de facut, dar foarte usor de consumat.
Pavlova
4 albusuri mari
180 gr zahar
1 praf de sare
1 lingurita cream of tartar/suc de lamaie/otet
20 gr cacao
Crema de ciocolata
300 ml lapte
4 galbenusuri
3 linguri zahar
2 linguri amidon
100 gr ciocolata neagra 85%
1 parf de sare
1 lingurita extract de vanilie
In plus
400 ml smantana pentru frisca
1 lingura zahar vanilat
300 gr zmeura
Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 90 min. Nr portii: 12
June @ How to Philosophize with Cake says
What a gorgeous cake! I really ought to try making pavlova like this sometime, it looks so light and delicious
Paula Gafitescu says
June, thank you so much for you appreciation! It’s a great pavlova and not so difficult to make after all. I hope you try it someday