Brownies, brownies, iubim brownies! Banana brownies, caramel, pecan…sau chiar raspberry brownies. Tocmai despre cele din urma este vorba aici. Adica raspberry brownies cat de poate de aromate, de ciocolatoase si delicioase. Textura densa si delicata in acelasi timp – am sa va explic mai jos cum de s-a putut realizat acest lucru – un gust inconfundabil de ciocolata si, binenteles, bucati aromate de zmeura. Si uite asa am comis din nou combinatia cea mai draga mie: zmeura si ciocolata. Rau nu-mi pare pentru ca a iesit ceva bun, de nerefuzat. Va invit sa le incercati!
Ingrediente
200 gr zmeura
200 gr ciocolata neagra 70%
70 ml ulei de orez/struguri/nuci
80 gr zahar
1 praf de sare
3 oua
40 gr faina
1 lingurita extract de vanilie
Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 30 min Nr portii: 12
Topim ciocolata neagra impreuna cu uleiul la bain marie. Lasam compozitia deoparte la racorit.
Ouale, la temperatura camerei, le mixam bine impreuna cu un praf de sare si cu zaharul pana cand isi tripleaza volumul. Adaugam vanilia, faina si ciocolata topita si amestecam usor, cu miscari de jos de sus. Nu exageram cu miscarile deoarece vrem sa pierdem cat mai putin volum. Este bine totusi ca la final sa avem o cumpozitie omogena.
Pregatim 6 forme de tarta, de 10 cm diametru. Le ungem bine cu unt si le tapetam cu faina. Distribuim compozitia in mod egal in cele 6 forme. Deasupra aranjam frumos bucatele de zmeura proaspata si aromata. Apasam usor. Coacem brownies pentru 25-30 de minute, pana cand marginile se desprind usor de forma. Le lasam la racorit in tava.
Aceste brownies vor fi pufoase tocmai datorita faptului ca ouale le batem spuma. Incorporand usor faina vom pierde putin volum insa va ramane suficient pentru a obtine brownies delicate, pufoase si intense. Sunt cele mai bune brownies de pana acum, poate si datorita aromelor dar si a modului de preparare. Le recomand cu drag. Enjoy!
Elena says
Buna sa-ti fie inima! Fiecare postare a ta este o incantare pt privire si o desfatare pt papilele gustative.Faci o treaba excelenta! Felicitari!
Intrebarea mea in legatura cu prajiturica de mai sus ar fi: uleiul de orez/struguri/nuci ar putea fi inlocuit cu aceeasi cantitate de unt/smantana lichida/ulei de floarea soarelui?
Paula Gafitescu says
Buna Elena si mii de multumiri pentru cuvintele frumoase! Uleiul mentionat de mine se poate inlocui cu ulei de floarea soarelui. Cu unt sau smantana nu va avea aceeasi textura ( la gust va fi la fel ) si ar fi pacat.
O seara frumoasa iti doresc si te astept cu drag oricand la mine pe blog!