Prajiturile cu bezea sunt mereu o atractie pentru mine. Au ceva aparte care ma incanta. Sunt mai delicate, mai rafinate si sunt savurate pe indelete. Aceasta rulada de bezea cu fructe de padure ma incanta prin contrastul care il ofera. Rulada alba, pura, este completata de un duo de creme: alba si violet. Decorul este simplu, plin de fructe proaspete, aromate, colorate, minunate. Nimic nu este complicat la aceasta rulada insa atrage prin simplitate, joc de culori si delicatete. Tocmai de aceea este perfecta pentru orice zi.
Blat
4 albusuri
5 linguri zahar
4 linguri faina
1 praf de sare
1 lingurita zahar vanilat
Crema de fructe
200 gr fructe de padure
50 ml apa
50 gr zahar
Crema alba
200 gr mascarpone
50 gr smantana dulce
50 gr zahar
1 lingurita extract de vanilie
Decor
fructe de padure
Timp de prepapare: 1 ora Timp de coacere: 30 min. Nr portii: 12+
Blat. Albusurile, la temperatura camerei, le batem spuma impreuna cu un praf de sare. Adaugam zaharul, cate o lingura pe rand. Mixam bine dupa fiecare adaugare. La final vom obtine o bezea frumoasa.
Faina o amestecam cu zaharul vanilat si o incorporam in bezea prin miscari usoare, de jos in sus.
Preincalzim cuptorul la 160 de grade si tapetam cu hartie de copt o tava de 25/35cm. Turnam bezeaua in tava si nivelam usor. Coacem bezeaua timp de 25-30 de minute, pana cand se rumeneste usor.
Cand e gata o rasturnam imediat pe un prosop curat (pe care am presarat zahar cristale ) si rulam imediat. O lasam asa pana se raceste complet. Bezeaua nu trebuie lasata deloc in tava dupa ce o scoatem din cuptor pentru ca se va intari.
Crema de fructe. Punem fructele, apa si zaharul intr-o oala mic pe foc. Lasam sa fiarba 10-15 minute pana cand se ingroasa. Oprim focul si dam la rece.
Crema alba. Mixam mascarpone cu smantana si zaharul pana cand obtinem o crema fina. Adaugam extractul de vanilie si omogenizam.
Asamblare. Desfacem cu grija rulada. Mare atentie pentru ca e fragila si se poate rupe. Ungem rulada cu crema de fructe. Deasupra punem crema mascarpone si nivelam. Rulam din nou prajitura. Dam la rece pentru 2-3 ore.
In momentul servirii o decoram cu fructe de padure ( se vor lipi frumos de rulada, veti vedea ) si cu zahar pudra. Enjoy!
Laura Nechita says
Ador genul acesta de rulade! Si gust si culoare, o nebunie!
alleylla says
woaw…
Vali says
oare se poate face cu o zi inaintea servirii? se inmoaie rulada/bezeaua prea mult oare?