Sorbeto este un desert clasic inghetat care se face in primul rand din piure de fructe, apa si zahar. Nu contine deloc lactate si este varianta mai dietetica a inghetatei. Cei care doresc sa consume un desert usor si racoros pe timp de vara, pot cu incredere sa apeleze la sorbeto. Sour cherry sorbet – sorbet de visine in traducere – este un sorbeto usor de facut, aromat si cu o culoare foarte frumoasa. Textura este ca si a unei granita mai consistente si mai legate. Este extrem de racoros si trebuie consumat incet, dar nu neaparat cu moderatie pentru ca aduce un minim de calorii.
Pentru a obtine un sorbeto frumos, fara ace de gheata, este necesarea folosirea unui aparat de inghetata. Rezultatul va fi super!
Ingrediente
500 gr visine fara samburi
200 ml apa
100 gr zahar
1 lingura zeama lamaie/lime
1 lingura coniac
Visinele le punem in blender si facem un piure fin. Trecem visinele prin sita pentru a scoate doar sucul. Apasam cu lingura pentru a obtine cat mai mult lichid. Peste visine punem apa, zaharul, zeama de lamaie ( sau lime ) si coniacul. Amestecam bine.
Pornim masina de inghetata si turnam incet lichidul pentru sorbeto. Lasam masina sa lucreze o jumatate de ora. Vom obtine asa un sorbeto moale, fara ace de gheata. Punem sorbeto intr-un vas termorezistent si-l dam la congelator pentru minim 24 de ore.
A doua zi, inainte de a-l servi , va trebui sa-l lasam 15 minute la temperatura camerei. Formam globuri de sorbeto cu ajutorul unei linguri de ingehetata introdusa in apa calda. Servim sorbeto imediat alaturi de fructe proaspete. Enjoy!
Leave a Reply