Tartele pentru mine mereu au constat dintr-o crusta crocanta din aluat fraged sau biscuiti si o umplutura cremoasa. Dar iata ca acum am incercat aceasta tarta cu crema de vanilie si fructe de padure, o tarta cu blat pufos in genul pandispanului. Un blat destul de bun, dar care aduce mai mult a prajitura. Insa tocmai acest fapt face ca aceasta tarta sa fie mai usoara, de vara. Crema de vanilie, impreuna cu frisca si cu fructele racoroase o transforma intr-un desert estival deosebit.
Blat
3 oua
4 linguri zahar
4 linguri faina
50 gr unt topit
Crema
300 ml lapte
4 galbenusuri
90 gr zahar
4 linguri rase amidon
1 lingurita extract de vanilie
1 praf de sare
Decor
200 ml frisca
1 lingurita zahar vanilat
300 gr fructe de padure
Blat. Ouale, la temperatura camerei, le mixam bine cu un praf de sare si cu zaharul pana cand isi tripleaza volumul. Adaugam untul topit si mai mixam timp de 10 secunde. Oprim mixerul si incorporam faina cu miscari usoare, de jos in sus.
Preincalzim cuptorul la foc mediu si ungem foarte bine cu unt o forma de tarta. Punem compozitia in tava si nivelam. Coacem tarta timp de 15-20 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea. Scoatem tarta din cuptor si o rasturnam pe un gratar. O lasam la racit.
Crema de vanilie. Punem laptele pe foc impreuna cu zaharul. Galbenusurile le amestecam separat cu un praf de sare si cu amidonul. Cand laptele e fierbinte turnam cateva linguri de lapte peste galbenusuri si amestecam bine. Rasturnam compozita de oua peste laptele din oala si punem crema pe foc mediu. Amestecam continuu pana cand crema incepe sa fiarba si se ingroasa.
Luam crema si acoperim cu o folie alimentara. O dam la rece.
Decor. Smantana pentru frisca o mixam bine impreuna cu zaharul vanilat pana cand se tranforma intr-o crema ferma si pufoasa.
Punem crema de vanilie peste tarta, nivelam apoi acoperim cu frisca. Decoram tarta cu fructe de padure si cu zahar pudra. Servim imediat. Este un deliciu!
Leave a Reply