Nu sunt dulci dar sunt tare simpatice. Nu au zahar, nici ciocolata, nici fructe insa le-am mancat cu mare pofta. Sunt niste pogacele cu spanac rumene si aromate. Pline de straturi cu unt si branza, sunt fragede cat cuprinde. Spanacul este pentru un plus de fibre si vitamine, si de ce nu si pentru un strop de culoare, ca sa le scoata putin din anonimat. Sunt perfecte dimineata langa o cana de iaurt, la gustarea dintre mese si de ce nu…chiar seara langa o bere rece. Eu asa ceva as servi acum, nimic mai mult. Enjoy!
Ingrediente
500 gr faina
100 gr untura
1 praf de sare
100 gr branza sarata de oi
100 gr spanac tocat
2 oua
smantana cat cuprinde
50 gr unt moale
Pogacelele se fac usor, mai ales daca avem pregatite ingredientele dinainte. Daca folosim spana cproaspat acesta trebuie oparit putin iar apoi stors bine de apa si toacat marunt. Spanacul congelat trebuie lasat sa se dezghete complet apoi il scurgem bine de apa si il taiem marunt.
Amestecam faina cu untura si un praf de sare pana obtinem un aluat fraged, nisipos. Adaugam branza de oi si spanacul tocat. Deasupra spargem doua oua si incepem sa framantam. Adaugam smantana atat cat trebuie pentru a obtine un aluat moale si legat, nelipicios.
Intindem aluatul intr-o foaie patrata, subtire de 0.5 cm. Ungem intreaga foaie de aluat cu unt moale. Rulam foaia pentru a obtine un sul. Invelim sulul in folie alimentara si-l dam la rece pentru o ora.
Socatem aluatul, din frigider si il intindem usor cat sa obtinem o foaia groasa de 2cm. Taiem cercuri mici de 3-4 cm diametru cu ajutorul unor forme.
Preincalzim cuptorul la 200 de grade. Tapetam cu hartie de copt tava mare de la cuptor. Punem pogacelele in tava si le ungem cu ou batut. Le coacem timp de 20-25 de minute pana cand se rumenesc frumos.
Le servim calde sau reci, sunt la fel de bune. Pofta buna!
Simona says
Ma omori cu pozele tale Si eu am de mult pe lista pogacele astea, dulci sau sarate..
Emilia says
Mulțumesc f mult de aceasta rețetă minunata!
Va rog să-mi spuneți dacă se pune drojdie sau ceva de crescut.
Paula Gafitescu says
Buna Emilia, eu nu am folosit niciun agent de crestere. Pogacelele se umfla de la unt si untura. Numai bine!
Larisa says
Foarte bune!!!!