Aceasta tarta este unul din deserturile pe care le faci rapid, cu ce ai la indemana. Imi doream un desert cu prune, si mai exact chiar imi doream o tarta. De ce? Pentru ca iubesc crustele lor crocante si umpluturile cremoase sau pline de fructe. Dar cel mai mult tot crusta de tarta ma atrage. Gustul ei delicat de unt si textura croncanta sunt irezistibile. Bun si uite asa am facut o tarta. Cu prune si cu o crema delicioasa gen frangipane. Simplu si rapid am adunat ce am avut prin frigider si am realizat ceea ce-mi doream. O tarta cu prune si migdale delicioasa!
Aluat tarta
80 gr unt
150 gr faina
50 gr faina de migdale
1 praf de sare
1 ou
Umplutura
4 albusuri
4 linguri zahar
2 linguri smantana
50 gr faina de migdale
1 lingurita extract de vanilie
4-5 prune rosii
Batem usor albusurile cu un praf de sare. Nu trebuie sa obtinem spuma, doar sa le desfacem putin. Adaugam zaharul, faina de migdale si smantana. Omogenizam compozitia iar la final adaugam si extractul de vanilie.
Spalam prunele si le taiem in doua.
Punem umplutura peste crusta iar deasupra asezam jumatatile de prune cu exteriorul in jos. Le apasam usor in crema.
Coacem tarta timp de 20-25 de minute pana cand umplutura se umfla si se rumeneste usor. O scoatem din cuptor si o lasam pe un gratar pana la racirea completa.
Servim in portii generoase si ne bucuram de aroma toamnei intr-o tarta minunata. Enjoy!
diamar bucataria galbena says
O tarta super gustoasa.
Paula Gafitescu says
Multumesc mult!