Biscuiti cu branza si parmezan sunt propunerea mea pentru o gustare simpla, delicioasa si satioasa. Sunt perfecti pentru momentele cand vrem sa ne potolim foamea rapid si cu ceva delicios, facut in casa. Acesti biscuiti nu sunt dulci, sunt asemanatori saratelelor doar ca au o forma diferita, sunt rotunzi
Biscuiti sarati merg de minune si pentru gustarile copiilor atunci cand nu vrem sa le dam ceva dulce, insa vrem sa ii energizam putin si sa le si oferim ceva atractiv vizual…dar mai ales auditiv. Stim cu totii ca un nume cu rezonanta pentru ei este “biscuite”. Va invit sa ii incercati, se fac simplu si sunt tare gustosi.
Ingrediente
200 gr faina alba
100 gr faina integrala
200 gr branza de oi/cascaval/cas
50 gr unt
2 oua
1/2 lingurita sare
piper, ardei iute
50 gr parmezan
Razuim fin parmezanul. Ouale le batem usor cu sarea. Adaugam piper si fulgi de ardei iute dupa gust.
Intr-un bol incapator amestecam faina alba cu cea integrala si facem o adancitura in mijloc. Punem untul in mijloc si incepem sa framantam cu degetele pana obtinem un aluat nisipos. Punem branza de oi maruntita bine ( sau cascavalul dat de razatoare ) apoi doua treimi din parmezan si amestecam din nou cat sa distribuim uniform branzeturile.
Turnam ouale peste aluat si incepem sa framantam pana omogenizam aluatul. Dupa caz putem adauga lapte sau faina pentru a obtine un aluat omogen, nelipicios dar usor de prelucrat. Invelim aluatul in folie si il dam la rece pentru o ora.
Preincalzim cuptorul la 200 de grade. Tapetam cu hartie de copt tava mare de la cuptor.
Intindem aluatul pe masa de lucru usor infainata. Decupam cercuri cu ajutorul unei forme de taiat. Punem biscuiti in tava. Ii ungem cu putin ou batut si presaram deasupra parmezan.
Coacem biscuitii timp de 10-15 minute pana cand se rumenesc frumos. Ii scoatem pe un gratar la racit apoi putem sa ii consumam cu pofta. Sunt tare gustosi si merg de minune la o gustare, atunci cand nu vrem ceva dulce. Si nu vrem dulce tot timpul.
Pofta buna!
Md says
As vrea sa le fac pentru o petrecere insa m-ar interesa cate bucati au iesit, sa stiu daca sa fac cantitate dubla sau nu ?
Paula Gafitescu says
Buna. Nu as putea sa spun cu exactitate dar cred ca in jur de 30-40 de bucati. Eu am folosit o forma cu diametru mai mic (4cm) pentru a-i taia.
Alexandra Cazacu says
Buna seara! Imi spui te rog daca ai omis sa specifici daca ai folosit praf de copt sau bicarbonat? Sunt cu mainile in aluat Multumesc!
Paula Gafitescu says
Buna Alexandra. Imi cer scuze ca nu am raspuns in momentul in care ai scris, insa acest lucru il fac destul de rar, pentru ca nu ma aflu tot timpul langa calculator.
In aceasta reteta nu am folosit praf de copt. Biscuitii cresc doar datorita lactatelor pe care le contin. Imi spui cum au iesit?