Prajiturile cu cocos sunt un dulce mai pretentios as putea spune. Au nevoie de mai multa grija, si ma refer in special la modul cum combinam ingredientele. Dulciurile cu cocos este bine sa nu le facem prea incarcate, deoarece cocosul are partea lui de grasime si densitate. Tocmai de aceea pentru aceste cupcakes cu cocos am ales sa pun doar albusuri in blat si nici o alta grasime. Cocosul si laptele de cocos au suficienta grasime pentru a da blatului umiditate si a transforma aceste cupcakes in prajituri umede si delicioase. Combinate cu o crema lejera de frisca sunt un desert aromat, delicat si elegant. Enjoy!
Cupcakes
4 albusuri
120 gr zahar
200 ml lapte de cocos
2 linguri iaurt
220 gr faina
50 gr nuca de cocos
1 lingurita praf de copt
1 praf de sare
Crema
400 ml smantana pentru frisca
1/2 pastaie de vanilie
coaja rasa de lamaie
50 gr zahar pudra
bomboane rafaello ( reteta aici )
Amestecam faina cu nuca de cocos, zaharul si praful de copt. Ne folosim de un tel pentru a distribui ingredientele. Batem usor doua albusuri si adaugam laptele de cocos. Punem ingredientele lichide peste cele solide.
Cele doua albusuri ramase le batem spuma cu un praf de sare. Incoporam spuma de albusuri usor, cu miscari de jos in sus, in compozitia de cupcakes.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam cu hartiute 12 forme de briose. Umplem formele de briose 3/4 din capacitate. Coacem cupcakes timp de 20-25 de minute, pana se rumenesc usor.
Crema. Batem smantana pentru frisca cu zaharul vanilat pana cand obtinem o spuma bat. Incorporam usor semintele de la pastaia de vanilie precum si coaja rasa. Decoram cupcakes cu crema obtinuta si cu bomboane Rafaello, facute tot in casa.
Sa aveti pofta!
Ema says
buna!
la reteta de muffins cu cocos ai uitat sa scrii cand se incorporeaza zaharul in aluatul de muffins.
Paula Gafitescu says
Buna, multumesc de atentionare. L-a, amestecat impreuna cu celelate ingrediente uscate. O zi buna!