Green Sugar aniverseaza 5 ani de la lansare. 5 ani frumosi, fara zahar, in care preparatele dulci si sanatoase, ne-au cucerit pe toti. Indulcitorul Green Sugar este foarte versatil, acesta este si unul dintre motive pentru care a castigat foarte multi adepti, inclusiv pe mine. Poate fi folosit intr-o gama foarte larga de dulciuri fara a schimba cu nimic gustul acestora. In plus este si extrem de sanatos, produs natural din stevia rebaudiana. Va invit cu drag sa-l incercati si voi si veti avea parte de surprize dulci cu mult mai putine calorii.
Eu va aduc un nou exemplu de prajitura pe care o putem prepara fara zahar. Aceasta prajitura se adreseaza iubitorilor de dulciuri cu ciocolata, in special al prajiturilor brownies. Brownies au cucerit lumea prin textura lor densa si plina de ciocolata. Vestea buna este ca acum le putem prepara si fara zahar, doar cu indulcitor Green Sugar. Rezultatul va fi super delicios, delicat si dens in acelasi timp. Si da, cu un gust puternic de ciocolata. Va trebuie doar ingrediente de calitate si binenteles indulcitor Green Sugar. La final vom degusta un brownie cu pere – fara zahar- fara remuscari – fara exces de calorii.
Ingrediente
1/2 kg pere mici
7 oua mari
100 gr unt
100 ml apa
50 ml smantana
80 gr cacao
150 gr indulcitor Green Sugar
120 gr faina
1 lingurita extract de vanilie
1 praf de sare
Perele le spalam bine si le scobim de samburi prin partea de jos. Ungem bine tava de prajituri cu unt.
Punem apa, untul, indulcitorul si cacaoa pe foc intr-o cratita mica. Lasam compozitia sa se omogenizeze, fara insa a o da in clocot. Untul trebuie sa fie complet topit iar cacaoa incorporata. Va fi o crema usor subtire. Dam crema obtinuta la rece pana ajunge la temperatura camerei.
Separam ouale. Galbenusurile le incorporam in crema de ciocolata, pe rand. Amestecam bine dupa fiecare adaugare. Incorporam si smantana. Punem apoi faina si amestecam usor pana la omogenizare.
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Trebuie sa obtinem o spuma ferma. Incorporam usor spuma de albusuri in crema de ciocolata, cu miscari de jos in sus. E de preferat sa incorporam albusurile in reprize, pentru a fluidiza compozitia si a nu pierde foarte mult volum.
Coacem prajitura timp de 30 de minute, nu mai mult. Vom obtine un brownie usor aerat insa cu un gust intens de ciocolata si putin umed de la perele zemoase.
Lasam prajitura la racit in tava. O servim la temperatura camerei alaturi de cei dragi. Enjoy!
Leave a Reply