Prajiturile in straturi sunt preferatele mele, mai ales daca printre acele straturi sunt cel putin doua de ciocolata, sau nutella, sau zmeura. Sau, mai bine zis, ceva in genul acestei prajituri care le are pe toate. Blaturi de ciocolata cu o textura grozava, crema densa de mascarpone si nutella dar si o crema racoroasa de zmeura. Combinatia ar putea fi pe gustul oricui. Pe mine m-a cucerit mai ales ca nu este o prajitura care sa necesite mult efort. Pasii sunt simplu de executat, cremele se fac din cateva miscari iar la final avem o deosebita prajitura cu mascarpone, nutella si zmeura. Enjoy!
Blat
2 oua
65 ml ulei
120 ml iaurt
150 ml apa fierbinte
1 lingurita extract de vanilie
100 gr faina
65 gr faina de migdale
30 gr cacao
120 gr zahar
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat
1/4 lingurita sare
Crema 1
200 gr mascarpone
200 gr crema de branza
200 gr nutella
1 lingurita extract de vanilie
Crema 2
200 gr zmeura
3 linguri zahar
2 linguri apa
2 linguri zeama de lamaie
1 lingurita extract de vanilie
Blat. Apa fierbinte o amestecam cu cacaoa pana cand obtinem o crema omogena. O lasam deoparte la racit.
Claudia V says
La fix vine reteta asta a ta in mailul meu de abonat
Tocmai cautam o reteta cu mascarpone
Merci de sugestie
Weekend placut! Pupici
Paula Gafitescu says
Ma bucur Claudia! Chiar e faina prajitura asta. Te pup!
Flory says
Bună!
Pare delicioasa ca de altfel toate rețetele tale, musai sa o fac și eu☺.Pot înlocui faina de migdale cu faina normala? Și zmeura e ok dacă e congelata, o sa se întărească crema de zmeura dacă nu pun amidon?
Paula Gafitescu says
Buna Flory,
Faina de migdale se poate inlocui cu cea normala. Crema de zmeura nu necesita amidon, trebuie lasata pe foc pana ce scade o buna parte din lichid. Crema de zmeura trebuie amestecata cu doua linguri din crema cu nutella. Am corectat acum si in postare.
Alexandra says
Care e diferenta intre mascarpone si crema de branza??Eu cred ca crema de branza e putin sarata,nu??..gen philadelphia e buna??
Paula Gafitescu says
Alexandra,mascarpone e un fel de smantana grasa, foarte consistenta. E mult mai cremoasa decat branza si cu un procent mai mare de grasime. Crema de branza gen philadelphia e foarte buna pentru prajituri.
ana says
bicarbonat de sodiu sau de amoniu? si daca pun numai praf de copt?
Paula Gafitescu says
Ana, e vorba de bicarbonat de sodiu. Poti sa pui si praf de copt in locul cantitatii de bicarbonat. Bicarbonatul, in combinatie cu iaurtul face prajitura sa creasca frumos.
ana says
multumesc frumos!
ana says
mi se pare cam lichida compozitia de blat..oare de ce??
Alice B says
Buna!
Foarte interesanta combinatia!
Daca incerc sa transform prajitura intr-un tort, compozitia pt blat ar ajunge pentru trei straturi (tava de 18 cm)? Ar trebui coapte separat, sau pot pune toata compozitia la copt?
Multumesc!
Paula Gafitescu says
Buna Alice. Cred ca ar merge bine un tort cu 3 straturi. Compozitia pentru blat se poate coace toata o data.
Alice B says
Multumesc mult! Incerc!
Alice B says
Succes total! Am dublat cantitatile si a iesit un tort de 26cm in 4 straturi! Delicios!