Trebuie sa recunosc ca dulciurile raw nu sunt printre preferatele mele. As alege oricand o prajitura de casa cu ciocolata si crema ( ca sa zic asa ) in locul unui tort raw. Motivul principal probabil este gustul si diversitatea. Tocmai de aceea la mine se blog se gasesc foarte putine dulciuri raw. Mai este un tort raw cu migdale si rodie si acum aceasta retete de bomboane raw cu alune si fructe uscate.
Acum vine intrebarea: de ce am facut aceste bomboane raw? Motivele sunt simple: curiozitatea si dorinta de a face ceva rapid, sanatos si dulce.
- Curiozitatea probabil pentru ca eu gust foarte rar dulciuri raw. Si da, uneori imi doresc sa incerc.
- Dorinta de a face ceva sanatos s-a indreptat in primul rand catre copii. Pentru ei am vrut sa fac ceva simplu, dulce si atractiv, pentru ca stim cu totii ca ei adora bomboanele de ‘ciocolata’. Si da, au avut succes. Copiii le-au mancat cu placere, iar adultii la fel.
Si s-au terminat intr-o clipita. Iar eu ma declar pe deplin multumita. Le-am mancat cu mare pofta. Si uite asa se mai schimba putin situatia. Chiar as reface aceste bombonele si le-as servi oricand cu placere. Va invit sa le incercati si voi. Se fac foarte simplu. Ingredientele eu le-am ales in functie de ce aveam prin casa. Enjoy!
Ingrediente
100 gr alune de padure
200 gr fructe uscate
2 linguri unt de cocos
2 linguri cacao
1 lingurita extract de vanilie
nuca de cocos pentru decor
Punem alunele de padure in robot si le mixam pana cand incep sa devina pasta. Adaugam fructele uscate. Eu am folosit un mix e fructe uscate: curmale ( fara sambauri ) caise, smochine si o lingura stafide.
Mixam din nou pana cand se omogenizeaza compozitia. Adaugam cacaoua, untul de cocos moale si extractul de vanilie ( preferabil natural, facut in casa ). Lasam robotul sa mearga pana obtinem o crema omogena.
Luam compozitia din robot si o dam la rece pentru jumatate de ora. Cu mainele umede modelam bombonele. Le tavalim prin nuca de cocos si le asezam frumos pe farfurie.
Atat am avut de munca, putin. Sa aveti pofta!
Rodica says
Cat unt de cocos,pentru ca nu apare la ingrediente?
Paula Gafitescu says
Rodica, este vorba de doua linguri de unt de cocos. In postare am gresit eu…in loc de unt am scris nuca. Acum am corectat
Alina says
Buna Paula,
Arata minunat bomboanele tale!Felicitari!
As vrea sa incerc bomboanele rafaello, crezi ca m apoti ajuta cu un sfat:la reteta ta se foloseste smantana grasa, pot pune smantana pt frisca cu 3,5% grasime, dar nu vegetala din aceea de origine animala?
Si cam cate zile tin in frigider?