Fursecuri, biscuiti, adica ceva bun si dulce, perfect pentru rontaiala. De data aceasta sunt fursecuri, mai exact fursecuri cu nuca si ciocolata. O combinatie simpla si clasica, insa rezultatul este atat de bun incat poate concura si cu o prajitura ( binenteles tot cu ciocolata ). Si spun asta pentru ca eu sunt fan prajituri cu ciocolata, insa uite ca si acesti biscuiti i-as manca oricand cu pofta. Un aluat fraged cu aroma de nuca si vanilie si o crema simpla de ciocolata – cam asta este toata treaba. Va invit sa-i incercati!
Aluat
200 gr unt
100 gr zahar
1 praf de sare
1/2 pastaie de vanilie
1 ou
150 gr nuci
250 gr faina
Umplutura
200 gr ciocolata cu lapte
50 gr smantana dulce
20 gr unt
sau gem de caise
Decor
100 gr ciocolata neagra
50 gr ciocolata alba
Untul moale la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana devine cremos, aproximativ 10 minute. Adaugam oul si continuam mixarea pana la omogeniare. Oprim mixerul.
Faina o amestecam cu nuca macinata, praful de sare si semintele de la pastaia de vanilie. Punem ingredientele uscate peste crema de unt si incorporam cu o lingura. Daca vi se pare ca este prea moale compozitia, atunci puteti sa mai adaugati una sau doua linguri de faina.
Invelim aluatul in folie alimentara si-l dam la rece pentru 2-3 ore.
Impartim aluatul in 2 bucati. Intindem o bucata intr-o foaie subtire de 0.3 cm. Cealalta bucata de aluat o dam la rece din nou. Decupam forme de biscuiti si ii punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Lasam putina distanta intre ei. Coacem biscuitii timp de 12-13 minute, pana cand se rumenesc usor pe margini.
Procedam la fel si cu restul de aluat. Lasam biscuitii la racit pe un gratar.
Crema. Topim ciocolata cu untul si smantana la bain marie. Omogenizam amestecul si il lasam putin la racorit. In momentul in care ajunge la consistenta unei o creme atunci putem sa umplem biscuitii. Eu am umplut o parte din biscuitii cu dulceata. Au fost la fel de buni ca si cei cu ciocolata.
Decoram biscuitii cu ciocolata alba si neagra, topite. Dupa o zi biscuitii se inmoaie frumos de la crema si se transforma intr-un deliciu. Enjoy!
olivia says
Reteta dumneavoastra m-a cucerit.Trebuie s-o copiez si s-o pun in practica.