Ce face un om fericit? Aceasta este o intrebare delicata si nu intotdeauna putem gasi un raspuns bun, care sa fie si general valabil. Insa putem sti ca o prajitura cu ciocolata este un dulce care poate sa aduca zambete pentru cateva momente, chiar daca nu fericirea. Un muffin plin de ciocolata si cu glazura de ciocolata este ceva extrem, hmmm extrem de ciocolatos, as putea spune. Pe mine asa ceva ma cucereste din prima clipa. Iar acesti muffins cu ciocolata se fac repede, usor si sunt un dulceĀ consistent, cu o textura superba. Enjoy!
Ingrediente
100 gr unt moale
2 oua mari
100 ml iaurt
150 ml lapte condensat
1 lingurita extract de vanilie
150 gr faina
50 gr faina de migdale
50 gr cacao neagra
1/2 lingurita bicarbonat
1 lingurita praf de copt
1 praf sare
100 gr ciocolata neagra
Ciocolata neagra o taiem marunt cu ajutorul unui cutit. Nu trebuie sa fie foarte marunt, ci sa se mai vada cateva bucati de ciocolata mari printre ele.
Faina o amestecam cu faina de migdale, cacaoa, praful de copt si bicarbonatul.
Untul moale il frecam cu laptele condensat pana se omogenizeaza. Amestecam galbenusurile cu iaurtul. Le turnam peste crema de unt si amestecam bine. Incorporam usor ingredientele uscate si 2/3 din ciocolata.
Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Le incorporam usor, cu miscari de jos in sus in compozitia de ciocolata.
Preincalzim cuptorul la foc mediu ( 180 grade ) si pregatim 12 forme de briose medii sau 9 mari ( eu am folosit 9 mari ) Umplem formele de briose pana la 2/3 din capacitate. Deasupra presaram putin ciocolata rasa.
Coacem briosele timp de 20 de minute ( daca am folosit forme medii ) sau 27-30 de minute pentru formele mari. Oprim focul si le lasam 10 minute la rcorit in cuptor. Putem apoi sa le transferam pe un gratar.
Servim muffins simpli sau glazurati cu ciocolata. Pofta buna!
Leave a Reply