Placintele cu mere sunt cele mai bune toamna. Toamna frumoasa cand putem sa ne bucuram din belsug de fructe si legume proaspete. Cand putem sa le consumam ca atare sau sa facem mancaruri delicioase, deserturi bune si placinte aromate. Placinte aburinde scoase din cuptor, cu fructe sau branzeturi. Da, acestea sunt preferatele mele iar azi am sa va prezint o placinta plina de arome, o placinta cu mere si ghimbir minunata. Enjoy!
Aluat
400 gr faina
1/2 lingurita sare
1 lingurita praf de copt
50 gr osanza/ 100 gr unt
3 galbenusuri
100 gr smantana
100 ml lapte
Umplutura
1 kg mere
4 linguri zahar
1/2 lingurita scoritsoara
1 lingurita ghimbir pudra
1 praf nucsoara rasa
2 linguri suc de lamaie
Decor
2 linguri miere
fulgi de migdale
Aluat. Faina o cernem intr-un castron impreuna cu praful de copt. Adaugam untura in mijloc, apoi cu autorul ambelor maini amestecam bine de tot pana obtinem un aluat nisipos. Facem o adancitura in mijloc.
Umplutura. Merele le spalam si le curatam de coaja, apoi le dam pe razatoarea cu gauri mari. Cand am terminat operatiunea ‘razatoarea’ scurgem merele de zeama, adaugam zaharul, lamaia, scortisoara,ghimbirul pudra si omogenizam. Razuim putina nucsoara si amestecam din nou.
Leave a Reply