ChecurileĀ dulciĀ pot fi un desert foarte elegant. Cu o textura umeda si o glazura fina, densa si lucioasa pot sa impresioneze toti mesenii. Si cu totii vor dori sa guste o felie, sau mai multe…atata timp cat inca mai au de unde sa ceara. Pentru ca este bun, este delicios, este un guguluf plin de ciocolata, un chec senzational, elegant si decadent in acelasi timp. Un chec cu ciocolata si nutella cu o postura impozanta care atrage si cucereste. Pe toata lumea, si pe mine, poate si pe voi. Si se face simplu, chiar este simplu sa faci chec…si atat de bun! Si plin de ciocolata, si…nutella!
Ingrediente
100 ml apa fierbinte
60 gr cacao neagra
180 gr unt
150 gr zahar
100 gr nutella
3 oua mari
100 ml iaurt
300 gr faina
2 lingurite praf de copt
1/2 lingurita bicaronat
1/3 lingurita sare
1 lingurita extract de vanilie
Crema
100 gr nutella
200 gr crema de branza
Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 75 min.
Amestecam apa fierbinte cu cacaoa pana obtinem o crema omogena. Acoperim cu folie alimentara si dam la rece.
Amestecam ingredientele uscate intr-un bol: faina, praful de copt, bicarbonatul si sarea.
Separat mixam bine untul cu zaharul pana cand amestecul devine cremos si aerat. Adaugam ouale, cate unul pe rand. Dupa fiecare ou mixam bine si adaugam o lingura din ingredientele uscate.
Peste crema de unt adaugam, pe rand, crema de ciocolata si nutella. Urmeaza ingredientele uscate si iaurtul, apoi extractul de vanilie. Amestecam putin, doar pana la omogenizare.
Preincalzim cuptorul la 175 de grade. Tapetam cu unt si faina o tava de guguluf. Scuturam bine de surplusul de faina. Punem compozitia in tava.
Coacem checul timp de 60-75 de minute, pana trece testul cu scobitoarea. Rasturnam checul pe un gratar si-l lasa asa, fara sa miscam tava, pana la racirea completa.
Crema este simpla si delicioasa. Amestecam nutella si crema de branza apoi turnam crema peste chec. Decoram cu nuci si putem apoi sa feliem checul, in felii irezistibil de generoase. Enjoy!
Leave a Reply