Whoopie pies sunt niste prajiturele simple, usor de facut, cu blat pufos si crema fina. Pot fi facute in diverse combinatii si cu fel de fel de arome. Pumpkin whoopie pies, dupa cum le spune si numele, sunt prajiturele cu dovleac care au mai fost aromate si cu un praf de nucsoara si scotisoara. Blatul are o culoare grozava – dovleacul este minunat in deserturi ( si nu numai ) – dar si o aroma speciala. O aroma de iarna, de poveste, care te face sa stai in casa langa o cana cu lapte cald. Crema simpla de branza merge de minune cu blatul plin de arome. Il pune in valoare atat cat trebuie. Si se face usor. Usor de fapt este un alt cuvant ce caracterizeaza acest desert. Pentru ca mai este unul: delicios!
Ingrediente
100 ml ulei
1 ou mare
100 gr piure de dovleac
50 ml iaurt
1 lingurita extract de vanilie
250 gr faina
100 gr zahar
1/2 lingurita bicarbonat
1/2 lingurita praf de copt
1/4 lingurita sare
1/2 lingurita scortisoara
1 praf nucsoara
Crema de branza
250 gr crema de branza
2 linguri zahar pudra
1 lingurita extract de vanilie
Whoopie Pies. Amestecam bine oul cu uleiul, iaurtul si vanilia. Adaugam piureul de dovleac si zaharul si amestecam din nou. Separat amestecam faina, praful de copt, bicarbonatul, sarea si condimentele: scortisoara si nucsoara.
Combinam cele doua compozitii si amestecam usor pana la omogenizare.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Ungem cu ulei si faina o tava speciala pentru whoopies, sau tapetam cu hartie de copt tava mare de la cuptor. Daca folositi o tava cu cavitati speciale pentru whoopies ar trebui sa puneti 1-2 linguri in fiecare cavitate si apoi sa uniformizati. Pentru tava de la cuptor puneti cate o lingura plina de compozitie direct pe hartia de copt, incercand sa-i dati o forma rotunda.
Coacem whoopies timpde 14-15 minute, pana cand sunt rumenite frumos. Le scoatem pe un gratar la racit.
Crema de branza. Mixam branza impreuna cu zaharul pudra si vanilia pana cand se omogenizeaza. Dam crema la rece pentru o ora pentru a se intari.
Umplem whoopies cu crema de branza. Le pudram cu scortisoara sau zahar pudra si le servim langa o cana cu lapte. Sunt minunate!
Florina says
Va rog, îmi puteți spune daca piureul de dovleac l-ati obținut din dovleac fiert sau copt? Va mulțumesc!
Paula Gafitescu says
Buna Florin, Piureul l-am facut din dovleac copt. E mai aromat si mai putin apos asa.