Rulouri cu crema de vanilie sunt un desert tare indragit de jumatatea mea. El este pasionat de tot ceea ce inseamna vanilie si deserturi aromate cu aceasta minunata mirodenie. Inghetata de vanilie, cremes, eclere, prajituri si torturi cu vanilie, toate ii plac. Dar imi plac si mie. Crema de vanilie este grozava. Are textura deosebita, are densitate, are luciu si mai ales are o aroma minunata. Seminte mici si delicate se vor intrezari in aceasta crema. Ele dau aroma si parfumul. Sunt cu adevarat un ingredient indispensabil in cofetarie.
Ingrediente
foietaj ( reteta aici )
300 ml lapte
4 galbenusuri
90 gr zahar
4 linguri rase amidon
1 lingurita extract de vanilie
1 praf de sare
Rulourile le-am facut simplu. Am pregatit un aluat pentru ele din foietaj. Modul de pregatire il veti gasi la croissantele cu ciocolata. Dupa ce pregatim aluatul procedam asa….
Taiem fasii late de 4-5 cm si lungi de 20-25cm. Le infasuram in jurul unor forme metalice tubulare si le asezam usor pe hartia de copt. Ungem rulourile cu ou batut si le coacem apoi timp de 15-20 de minute in cuptorul incins la 200 de grade.
Cand rulourile sunt gata le scoatem pe un gratar la racit. Le luam cu grija de pe tuburi doar in momentul in care sunt reci complet.
Crema de vanilie. Punem laptele pe foc impreuna cu zaharul. Galbenusurile le amestecam separat cu un praf de sare si cu amidonul. Cand laptele e fierbinte turnam cateva linguri de lapte peste galbenusuri si amestecam bine. Rasturnam compozita de oua peste laptele din oala si punem crema pe foc mediu. Amestecam continuu pana cand crema incepe sa fiarba si se ingroasa.
Luam crema si acoperim cu o folie alimentara. O dam la rece.
Punem crema intr-un pos si umplem rulourile cu crema delicioasa de vanilie. Le pudram cu zahar si le servim cu pofta pentru ca sunt minunate!
Munteanu Cristiana says
buna ziua…..Va rog sa-mi spuneti daca albusurile se folosesc la crema de vanilie pentru rulouri….. multumesc
Paula Gafitescu says
Buna Cristiana. Albusurile nu se folosesc la crema de vanilie. Le poti folosi in schimb la o bezea delicioasa Zi frumoasa!