Acesti biscuiti cu nuca, ciocolata si zmeura i-am facut ca raspuns la provocarea unei colege. M-a cadorisit cu un biscuite mare si rotund, cu crema de ciocolata si zmeura. Era curioasa daca nu cumva as putea sa reproduc eu biscuitele cu pricina. Adevarul este ca provocarea am acceptat-o usor.
Biscuitele pe care mi l-a dat sa-l gust m-a cucerit pe loc. Am simtit din prima nuca din biscuite. Crema de ciocolata si zmeura erau usor de recunoscut. Partea mai dificila a fost intr-adevar aluatul de biscuite. Asa ca m-am incumetat sa incerc o reteta. Am pus faina de migdale ( pt textura minunata ), nuca macinata ( pentru aroma ) si faina pentru liant. In plus, unt pt fragezime si galbenusuri pentru un biscuite moale. Iar biscuiti mei au iesit perfecti – sau cel putin aproape. Forma rotunda, textura frageda si aromata, iar umplutura cremoasa. Niste biscuiti cu nuca grozavi pentru a servi persoanele dragi. Cu siguranta o sa va ceara supliment. Mai mult decat atat, sigur vor deveni biscuitii preferati ai casei. Ce ziceti, ii incercati si voi?
Biscuiti
200 gr faina
70 gr faina de migdale
150 gr nuca macinata
100 gr zahar pudra
100 gr unt
2 galbenusuri
1 praf de sare
2-3 linguri lapte
Crema
200 gr ciocolata neagra
180 gr smantana dulce
1 lingura zahar pudra vaniliat
150 gr dulceata de zmeura
Timp de preparare: 1 ora Timp de asteptare 2 ore Nr portii: 30
Untul moale la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana devine cremos, aproximativ 10 minute. Adaugam galbenusurile si continuam mixarea pana la omogeniare. Oprim mixerul.
Faina o amestecam cu nuca macinata, praful de sare si faina de migdale. Punem ingredientele uscate peste crema de unt si incorporam cu o lingura. Daca vi se pare ca este prea moale compozitia, atunci puteti sa mai adaugati una sau doua linguri de faina. Daca aluatul este prea tare putem sa punem 2-3 linguri de lapte.
Invelim aluatul in folie alimentara si-l dam la rece pentru cel putin o ora.
Impartim aluatul in 2 bucati. Intindem o bucata intr-o foaie subtire de 0.3 cm. Cealalta bucata de aluat o dam la rece din nou. Decupam forme rotunde de biscuiti si le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Lasam putina distanta intre ei. Dam tava cu biscuitii la rece.
Intre timp preincalzim cuptorul la 180 de grade. Decupam forme si din restul de aluat, apoi le dam la rece si pe acestea. Cand cuptorul e incins punem prima tava cu biscuiti la copt.
Coacem biscuitii timp de 12-13 minute, pana cand se rumenesc usor pe margini. Ii scoatem pe un gratar la racit. Continuam cu restul de biscuiti.
Crema. Punem smantana pe foc impreuna cu zaharul. In momentul in care atinge punctul de fiebere oprim focul. Adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam bine.
Dam crema la rece pentru 1-2 ore, pana se poate folosi pentru a umple biscuitii.
Punem crema untr-un pos cu varf rotund de 1cm. Punem crema pe marginea biscuitilor (jumatate din biscuiti ). In mijloc punem dulceata de zmeura. Acoperim biscuitele astfel umplut cu un alt biscuite. Apasam usor. Procedam la fel cu toti biscuitii.
Punem biscuitii cu nuca intr-o cutie etansa si ii pastram la frigider ( sau loc racoros ). Se consuma in maxim o saptamana. La cei pofticiosi cu siguranta nu vor rezista atat de mult, pentru ca sunt extraordinari de buni. Enjoy!
olivia says
Reteta dumneavoastra m-a cucerit.O primavara minunata va doresc!
Savulescu Alexandra says
Wow! I am facut si sunt minunați! Mulțumim pt rețelele de nerezistat!!
Paula Gafitescu says
Multumesc mult Alexandra. Ma bucur mult ca ti-au placut!