Tort Dragobete cu ciocolata, cu muuulta ciocolata. Un tort ca pentru ziua indragostitilor in varianta romaneasca. De fapt, e singura care o sarbatoresc eu si tocmai de aceea v-am adus un tort in cinstea dragostei abia acum . Este un tort plin de ciocolata, fara exagerari. Si are arome minunate de vanilie, zmeura si alune. Impreuna cu ciocolata se imbina perfect si gustul este desavarsit. Asa ca acest tort merita toata atentia noastra si toate laudele. Lasati dragostea sa va invaluie si delectati-va cu o minunata felie de tort minunat cu ciocolata. Sa fiti iubiti!
Blat
50 gr alune
50 gr unt
100 gr faina
2 albusuri
50 gr zahar
1/2 lingurita praf de copt
Crema
200 gr ciocolata neagra
2 galbenusuri
500 ml smantana pentru frisca
2 linguri lichior de alune
1 lingurita extract de vanilie
4 gr gelatina + 40 ml apa rece
1 lingura zahar pudra vaniliat
50 gr dulceata de zmeura
Blat. Pregatim o tava mica de 16-18cm diametru. O ungem bine cu unt si o tapetam cu hartie de copt.
Macinam fin alunele apoi le amestecam cu untul moale. Adaugam faina amestecata cu praful de copt. Albusurile le batem usor cu zaharul si le punem peste compozitie. Amestecam totul foarte bine. Punem compozitia in tava si nivelam. Coacem blatul timp de 20-25 de minute, pana se rumeneste usor. Va fi un blat mai dens dar cu o minunata aroma de alune.
Crema. Gelatina o punem la hidratat in apa rece.
Punem 200 ml smantana pentru frisca pe foc mic. Galbensurile le frecam cu un praf de sare apoi le punem peste smantana. Adaugam si ciocolata rupta bucatele si lasam totul pe foc mic. Amestecam mereu pentru a se omogeniza compozitia. Luam de pe foc cand se ingroasa putin, chiar inainte de a incepe sa fiarba. Adaugam lichiorul de alune si extractul de vanilie apoi gelatina hidratata si amestecam bine. Lasam crema la rece. Amestecam din cand in cand pentru a evita formarea crustei.
Luam o forma rotunda de 10cm diametru. O tapetam cu folie alimentara si o umplem cu crema de ciocolata. O dam la congelator.
Smantana ramasa ( 300 ml ) o mixam impreuna cu zaharul pudra vaniliat pana obtinem o frisca ferma. Incorporam frisca in crema de ciocolata ramasa racita, cu miscari de jos in sus.
Punem blatul inapoi in tava in care l-am copt. Ungem blatul cu 2-3 linguri de crema de ciocolata apoi rastunam pe el ciocolata din congelator. Scoatem cu grija forma cu tot cu folie. Punem deasupra ei 2-3 linguri dulceata de zmeura apoi restul de mousse de ciocolata. Umplem cu grija toate golurile. Deauspra nivelam frumos. Dam tortul la rece pentru 4-5 ore, sau peste noapte.
Desprindem cu grija marginile tavii. Decoram tortul cu fasii de ciocolata sau facem o bordura de ciocolata. Pentru ca e Dragobete, inimioarele sunt binevenite. Apoi feliem tortul Dragibete cu ciocolata cu ajutorul unui cutit cu taisul fierbinte. Il savuram alaturi de persoana iubita. Este minunat! Enjoy!
olivia says
Va doresc multa iubire si petrecere frumoasa!
Stanciu Laura says
Am mancat tort dragobete este ff bun!!! vreu sa-l fac si eu doar ca as vrea sa dublez cantitatile si la blat si la crema.crede-ti ca ar fi o problema??
Paula Gafitescu says
Buna Laura. Ma bucur mult ca ti-a placut tortul. Cred ca poti sa dublezi cantitatile fara nicio problema. Seara frumoasa!