Tarta de post cu piersici se face foarte simplu. Trebuie doar sa avem o conserva delicioasa de piersici in casa si minunatele produse din cocos: lapte si unt. Aceastea sunt ingredientele cheie ale acestei tarte. Untul de cocos este perfect atunci cand vrem sa facem aluaturi fragede de post. Inlocuieste foarte bine margarina, care nu este la fel de sanatoasa. Plus ca da o fragezime extraordinara chiar daca il folosim in cantitati mai mici. Pe langa fragezime confera si o aroma delicata. Nu e puternica, nu va speriati – daca nu iubiti cocosul. Cei care il indragesc, se vor bucura de un strop de aroma.
Piersicile din compot sunt minunate, atat de aromate, carnoase. Au o culoarea superba si o textura robusta, dar moale. Sunt perfecte pentru dulciuri. Atat pentru creme cat sio pentru ornat. Tocmai de aceea crema din aceasta tarta de post cu piersici a iesit foarte buna si aromata. Si fina. Un deliciu!
Crusta
200 gr faina
50 gr unt de cocos
50 ml lapte de cocos rece
1/2 lingurita sare
50 gr zahar pudra
Umplutura
200 gr piure de piersici
100 gr lapte de cocos
1 lingura zahar pudra
1 lgta extract de vanilie
1 lingura zeama de lamaie
2 linguri amidon
piersici din compot Sun Food.
Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 25 min Timp de asteptare: 2 ore
Crusta. Amestecam faina cu untul de cocos pana obtinem un aluat sfaramicios. Adaugam zaharul pudra si sarea. Distribuim uniform. Turnam peste aluatl laptele rece de cocos si omogenizam. Daca aluatuk nu se leaga, mai adaugam lapte pana obtinem un aluat elastic si omogen. Il invelim in folie alimentara si il dam la rece pentru o ora.
Ungem cu unt de cocos o tava dreptunghiulara de tarta. Intindem aluatul intr-un dreptunghi de 0.5cm grosime. Punem aluatul in tava si il aranjam asa incat sa ia forma tavii. Il intepam cu furculita din loc in loc. Il acoperim cu hartie de copt si boabe de fasole apoi il dam din nou la rece, pentru jumatate de ora.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Punem crusta in cuptorul incins. Coacem timp de 20 de minute. Scoatem hartia de copt si boabele de fasole apoi mai lasam crusta 5 minute in cuptor. O scoatem pe un gratar la racit.
Umplutura. Eu am facut piure piersici din conserva. Am cantarit 200 de grame de piersici si lichid.
Punem piureul pe foc mic impreuna cu zaharul, laptele de cocos si zeama de lamaie. Amidon il desfacem cu o lingura de apa apoi il punem peste piure. Lasam crema pe foc pana se ingroasa. Trebuie sa fiarba 2-3 minute inainte de a fi gata. Oprim focul si adaugam esenta de vanilie. Omogenizam. Acoperim crema cu folie alimentara si o lasam la racit.
Scoatem crusta de tarta din tava si o punem pe un platou. Punem crema de piersici in crusta si nivelam. Deasupra aranjam frumos felii de piersici. Decoram cu nuci tocate grosier si cu zahar brun. Servim cu pofta!
Lina says
Salutare! Vreau sa intreb daca putem inlocui untul de cocos cu margarina si laptele de cocos cu cel de soia.
Felicitari pentru blog, ai toata admiratia mea.
Paula Gafitescu says
Buna Lina, multumesc mult pentru aprecieri.
Da, se poate inlocui untul de cocos cu margarina si laptele cu cel de soia. Tot buna o sa iasa!
olivia says
Minunata.Mii de multumiri.
Paula Gafitescu says
Buna Olivia, multumesc mult. Esti draguta, ca de fiecare data!