Sunt o iubitoare a inghetatei, in orice zi, indiferent de temperatura de afara. Nu o refuz niciodata, mai ales daca este vorba de o inghetata buna, buna si aromata. Arome fine asa cum numai Carte d’Or stie sa le imbine. Arome care pot sa transforme orice desertul intr-unul special, de impartit cu cei dragi. Sau poate de savurat in tihna seara, in fata televizorului, dupa ce s-au culcat copiii.
Dar cum ar fi sa imbinam cateva din aceste arome minunate? Lemon pie si brownie sunt deserrturi puternic aromate si cu personalitate. Lemon pie cu gustul dulce acrisor, cu crema fina si strat crocant de bezea iar brownie cu blatul dens si cu gust intens de ciocolata. Impreuna? Merg de minune! Iar dovada este aceste daquoise cu brownie si lemon pie, inghetate marca Carte d’Or. Un desert suprem pe care l-am facut zilele trecute pentru cei dragi. Un tort cu blat dacquoise, inghetata brownie, inghetata lemon pie, cercuri din ciocolata si zahar ars cu migdale. Gust fin si senzatii tari la fiecare imbucatura.
Aceasta reteta vine si cu un CONCURS surpiza pentru iubitorii de inghetata. Detalii despre participare gasiti in josul postarii.
Blat
4 albusuri
100 gr zahar
80 gr faina de migdale
20 gr faina
5 gr cacao
1 praf sare
Filling
Brownie Carte d’Or
Lemon pie Carte d’Or
Decor de ciocolata
100 gr ciocolata neagra
Migdale caramelizate
50 gr migdale
100 gr zahar
Dacquoise. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul, cate o lingura pe rand, si mixam bine dupa fiecare adaugare pana cand obtinem o bezea frumoasa. Amestecam faina cu cacaoa si faina de migdale. Adaugam ingredientele uscate peste bezea si amestecam usor, folosind o spatula/lingura, cu miscari de jos in sus.
Filling Carte d’Or. Lasam inghetatele Carte d’Or la temperatura camerei pana se inmoaie usor. Tapetam cu folie alimentara o tava dreptunghiulara de 10/30cm. Inghetata cu aroma Brownie o punem in tava, incercand sa obtinem un aspect cat mai omogen. Acoperim inghetata broniw cu folie si o dam la rece pana ingheata complet.
Inghetata cu aroma lemon pie o vom pune in forme mici dreptunghiulare. Umplem cu grija formele pana sus, apoi dam din nou inghetata la congelator. Inghetatele vor sta la odihna timp de 4 ore.
Decor de ciocolata. Ciocolata o rupem in bucati mici si o topim la bain marie. Cand e topita aproape complet, oprim focul. Luam ciocolata de pe aburi si amestecam pana la omogenizare.
Intindem ciocolata pe o folie de acetat. Folosim o spatula pentru a o intinde uniform. Lasam ciocolata la racit, insa fara a se intari complet. Decupam cercuri de 6 cm diametru. In fiecare cerc decupam un cerc mic de 2 cm diametru. Lasam ciocolata deoparte pana se intareste complet.
Migdale caramelizate. Punem zaharul intr-o tigaie cu fund gros. Lasam zaharul la topit pana se caramelizeaza si capata o culoare aurie. Oprim focul. Rasturnam zaharul caramelizat pe hartie de copt si il intindem repede, dar cu mare grija.Presaram migdale din loc in loc peste caramel. Lasam zaharul caramelizat deoparte pana se raceste.
Asamblare. Rasturnam inghetata Brownie peste blatul dacquoise. Centram inghetata. Peste brownie punem inghetata cu gust de lemon pie. Decoram fiecare bucata de lemon pie cu cercuri de ciocolata si bucati de zahar ars cu migdale. Dam la congelator sau servim imediat. Cu siguranta as merge pe varianta a doua, pentru ca este un desert irezistibil!
Concurs surpriza cu accesorii pentru inghetata!
Voi oferi 4 premii ce consta in: 1 x scooper, 4 x cupe inghetata, 1x carticica deserturi. Da, da, vor fi patru castigatori care se vor bucura atat de aceste accesorii dragute pentru a servi inghetata, cat si de o carticica cu deserturi delicioase.
Pentru a va inscrie in concurs trebuie doar sa lasati un comentariu pe blog cu o idee de reteta la care sa folositi inghetata Carte d’Or. De asemenea, va rog sa introduceti o adresa de email valida in casuta de email, pentru a va putea notifica in cazul castigarii unuia dintre premii.
Concursul incepe azi si se incheie in data de 16.11.2016. Castigatorii vor fi extrasi prin random.org. Va doresc mult succes!
!!!Avem si castigatorii concursului.
Numele participantilor au fost inregistrate in ordinea participarii Felicitarile pentru premiu merg la: Alina, Gaby, Valentina si Cristian.
Arata demential desertul tau!
Eu as face un crumble cu prune si mere peste care as adauga o cupa de inghetata! 😉
In primul rand, vreau sa te felicit pentru tot. Esti talentata de nu am cuvinte.
As folosi inghetata Carte d’Or, inghetata de vanilie de preferat, langa o tarta calda cu mere, pe care sa pun si putin sos de fructe de padure.
M-ai scos din barlog cu nebunia asta! Ilegal sa faci asa poze :)))))
De unde iau eu inghetata la ora asta? :)))
Iti dai seama ca as face un Baked Alaska sau niste clatite cu aluat din negresa si umplutura de inghetata si fructe!
Pfffff….you killed me! 😡
Bună, Paula! Desertul tău este fabulos. Felicitări pentru inspirație și prezentare! Și mie îmi place înghețata și din dorința de a o savura cât mai repede, aș pregăti ceva rapid gen: brownie ice cream sandwich, sau tartă Tatin cu una, două cupe mari de înghețată deasupra, sau…doar banala și delicioasa banana split.
Divin desertul tau!
As face un tort de inghetata cu bezea.
Ce sa mai spun eu acuma?
Sigur o sa ma bantuie la noapte.
Inutil sa-ti spun cum ma perpelesc la fiecare postare a ta.
Imi inchipui bunatate de inghetata stand alaturi de Chocolat lava cake.Desigur,asta dupa ce as gusta,as gusta si iar as gusta din bunatate de inghetata.
Te pup Paula
Ai un simț artistic deosebit. Imi vine să mănânc din priviri un asemenea desert. Eu m-am gandit la o rețetă apreciată de ai mei. Un lava cake fierbinte cu sos de fructe de pădure si o cupă de Carte D’Or de vanilie.
Arata excelent desertul tau! Felicitari pentru inspiratie!
Eu as opta pentru un desert sub forma unui strudel cu mere, fierbinte si aromat, la care as adauga o cupa de Carte D’Or de vanilie!
Arata incredibil de bine desertul! Perfect chiar! As face chocolate banana cake la care as adauga inghetata Carte D’Or de vanilie!! Yummy!!
Felicitari pentru prezentare! Este minunat desertul tau si chiar am sa-l incerc!
Varianta mea de desert cuprinde un Brownies cu zmeura insotit de o cupa generoasa de inghetata Carte D’or Crema di mascarpone!
Foarte bine suna reteta, prezentare nota 10 , o sa incerc si eu .Strudel cu mere cu o cupa de inghetata vanilie Carte D’or si menta .