Aceste placinte sunt un adevarat deliciu, toti ai casei am fost incantati si am savurat intens fiecare inghititura. Este o nou reteta frantuzeasca inspirata din cartea ‘Pastry’ a lui Michel Roux, carte de care eu sunt super multumita. Nu am respectat eu reteta de acolo dar am retinut partea cu puiul si legumele care s-au combinat pentru a da nastere unei placinte super bune, fara nicio exagerare.
Aluatul e facut tot dupa o tehnica de acolo, si daaa…stiu ca am mai promis ca o sa v-o arat, dar inca n-am facut-o…rusine sa-mi fie 😛 Dar n-au intrat zilele in sac ( cel putin sper ) si o vina si momentul ala cand o sa vin cu tema facuta ca sa va prezint aluatul frantuzesc – classic puff pastry cum se numeste el – folosit pentru reteta asta, si nu numai.
Ingrediente
400 gr classic puff pastry
600 gr piept de pui
2 morcovi
2 ardei grasi
2 cepe medii
150 gr brocolli proaspat
2 rosii
1/2 pahar vin
50 gr unt
sare piper dupa gust
1/2 lingurita oregano
1 lingura faina
Pentru uns
1 ou – 2 linguri smantana
Am folosit aluatul frantuzesc ramas de la somonul in crusta,ceea ce mi-a ramas dintr-o portie de aluat facut in casa, dar se poate folosi si foietaj gata cumparat, sau facut in casa dupa tehnica pe care o stie fiecare.
Punem la fiert morcovii si brocolli in apa cu sare, fierbem pentru 15 minute, le scurgem, fara sa aruncam apa in care au fiert, si le lasam deoparte.
Cepele le curatam si tocam marunt. Ardeiul il spalam si-l taiem cubulete. Rosiile, dragele de ele le taiem cuburi de asemenea.
Untul il topim intr-o tigaie mai mare, adaugam ceapa si ardeiul si le lasam la calit 2-3 minute. Punem si rosiile, si mai lasam pe foc inca 2-3 minute. Pieptul de pui il taiem cubulete si-l adaugam in tigaie, lasam amestecul pe foc 5 minute, dupa care adaugam vinul si mai lasam 15 minute la fiert.
Morcovul il taiem marunt, desfacem buchetele mici de brocolli si le punem in tigaie, adaugam 1/4 pahar de apa in care au fiert, o lingura de faina, o jumatate de lingurita de oregano si mai lasam 5 minute pe foc pana se leaga compozitia.
Partea cea mai grea a trecut, urmeaza partea distractiva…ca doar nu se termina reteta asa banal.
Ungem 4 forme termorezistente cu unt, ale mele au avut 14cm diametru. Aluatul frantuzesc il intindem intr-o foaie subtire de 0.5mm. Decupam cercuri de diametru mai mare decat formele, le punem in forma astfel incat sa ne ajunga si pe margini. Repartizam in mod egal compozitia de pui cu legume. Deasupra punem un capacel de aluat, apasam bine pe margini ca sa-l inchidem ca pentru o placinta, si ungem cu amestecul facut din ou si smantana. Mie mi-a mai ramas putin aluat si m-am jucat facand mici modele pe care le-am pus deasupra placintelor.
Dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-40 de minute, pana cand vedem ca sunt bronzate frumos de deasupra. Le scoatam pe un gratar, si musai sa asteptam 10 minute sa se raceasca, pentru ca placinta asta frige rau, nu gluma…dar sa nu intrebat de unde stiu.
Stiu ca pare putin complicata treaba asta, dar nu e o reteta care sa o faci in orice zi, ci este una de zile mari, iar daca vreti sa va impresionati musafirii, e o alegerea potrivita. Daca inca nu sunteti convinsi atunci va invit la masa!
Pofta buna!
Ellerinize sağlık, Çok güzel ve leziz görünüyor.
Saygılar..
Ce frumos arata !!!! Si eu am vrut sa fac ieri o placinta cu carne de pui , insa nu am mai apucat !!
Nemaipomenit arata.Te pup!
Ce bine arata! O sa fur si eu reteta!
Arata tare bine,iar gustul,,,,,delicios!!!
Ce frumoasa e papita si micutele vase… Eu vin cu broccoli ca am proaspeti in gradina, doar daca promiti ca mai faci o portie si pentru o musafiri care se autoinvita la masa… Pupici !!!
Yammy, ce pofta mi-ai facut!!!
Vaaaiiiii, ce pofta mi-ai facut cu reteta asta. Dar eu vreau si reteta de aluat frantuzesc 😀
Felicitari! Este minunata placinta:)!
Foarte apetisant, dar cu asa o prezentare frumoasa cum sa nu fie…
Pupici
wow! cat de frumos!!!
Arata perfect! Deja simt aromele care se imbina de minune =P~
arata divin, imi place mult! Pupici
Cat de faine sunt!
Vreau si io !Arata asa de fain:-)
Tare mult bunatati ai postat.
Te pup cu drag;-)
Fuat, teşekkürler!
Magda, faci in alta zi 😉 Pup
Diamar, ma bucur tare mult ca-ti place! Pupici
lavi, chiar ma bucur ca vrei s-o ‘furi’
Pup!
Mirela, ma bucur mult ca-ti place! Pupicei
Ce fain!! Promit sa fac, mai ales daca aduci brocolli proaspat din gradina ta! Pup
MMmmm acum as savura si eu..Bravo!
Cristina, ma bucur :P…sau sa nu ma bucur?
Pup
Ancuta, tu vrei sa ma pui la treaba, nu? 😛 Dar promit sa o fac 😉 Pup
Maria, multumesc! :*
Angela, ma bucur mult ca-ti plACE! Pup
Alice, multumesc! :*
Alina, ma bucur ca-ti plac 😉 Pup
Medi, ma bucur ca-ti plac! Pup
Elena, multumesc!!
Angelica ma bucur mult ca-ti plac. Te pup!
Rocsi…si eu, dar nu mai am 😛 Pupici
Arata mult mai bine decat echivalentul ei servita la Irish Pub. Felicitari.
Calin, multumesc!! Ma bucur ca aud asa ceva 😉