Daca va este pofta de un cheesecake aromat, cu crusta delicioasa de biscuiti facuti in casa…atunci vin eu cu solutia potrivita. Imi era dor de un cheesecake, si daca tot am spart gheata anul asta la prajiturile cu pere, m-am hotarat sa-l fac cu pere…si cu cocos, o combinatie extrem de parfumata si delicata.
Crusta
250 gr biscuiti integrali
120 gr unt
1/2 lingurita scortisoara
1 lingurita zahar vanilat
Crema
800 gr crema de branza
150 ml smantana grasa
100 gr zahar brun
50 gr miere
3 oua
2 pere medii spre mici
2 linguri nuca de cocos
1 lingura cu varf amidon
1 lingurita esenta de vanilie
1 lingura zeama de lamaie
Decor
200 ml smantana pt frisca
1 lingurita zahar vanilat
1 para
fulgi de cocos
Pregatim o tava teflonata de dimensiuni 20-21cm. Poate sa fie si mai mare, dar mie imi place sa fac un cheesecake inalt. O tapetam cu hartie de copt la baza si…cam atat, nu este necesar sa fie unsa. Preincalzim cuptorul la 180 de grade.
Punem in robot biscuitii si-i macinam fin, adaugam peste ei zaharul vanilat si scortisoara si amestecam. Untul il topim la foc mic apoi il adaugam peste biscuiti si omogenizam. Punem biscuitii in forma de tort, presam bine pe fund si ridicam stratul de biscuiti si pe margini. Dam la cuptor pentru 10 minute, apoi lasam deoparte si trecem la umplutura. Miscoram focul la 160 de grade.
Crema de branza o mixam cu zaharul si mierea timp de 3 minute, dupa care adaugam ouale pe rand si mixam bine dupa fiecare, pana la incorporarea completa. Adaugam amidonul si smantana si mixam usor inca un minut. La sfarsit adaugam esenta de vanilie si zeama de lamaie, mixam usor si lasam deoparte.
Perele le taiem felii subtiri si le stropim cu putina zeama de lamaie ca sa nu se oxideze.
Punem jumatate din crema peste baza de biscuiti, asezam feliile de para, deasupra presaram cele doua linguri de cocos, apoi turnam restul de crema. Dam la cuptor pentru o ora. Daca e necesar se poate lasa mai mult sau mai putin in functie de caz. La sfarsit cheesecake-ul trebuie sa fie usor auriu deasupra, in niciun caz maroniu, si trebuie sa aiba un usor tremur la miscare. Eu de obicei las cheesecake-ul o ora, si este suficient.
Lasam in cuptor la racit pentru 2 ore, dupa care il punem la rece pentru cel putin 6 ore, sau peste noapte.
Pentru decor mixam smantana pentru frisca cu zaharul vanilat si decoram cheesecake-ul dupa preferinta. Eu am pus si cateva felii de para stropite cu putina zeama de lamaie si fulgi de cocos. Se face destul de usor, dar mereu este de efect si face ravagii printre degustatori. Pe mine m-a cucerit complet…a fost delicios!! Am pastrat o feliuta si pentru voi.
Enjoy!
Cu aceasta reteta particip la concursul organizat de Pastai de vanilie si Caietul cu retete, concurs de toamna!
Ingredientul folosit este zahar vanilat care il folosesc mereu la retetele mele dulci.
Monica says
trebuie sa o incerc cat de curand pentru ca arata ffff bine. imi place mult blatul din biscuiti
mirela says
Nu ma indoiesc de gustul divin,asa ca iau eu feliuta aia tare imbietoare,,yamiii!!!
Kyra says
Imi si imaginez textura si prospetimea umpluturii. Normal ca nu a mai ramas nici un pic. Asa o bunatate!
Mihaela - mykyduta says
Imi place!!!!!!!
Delicios!
Puuup
truedelights says
Cat de bine arata! Yamy!
Simona says
Mi-a venit apa-n gura! :)) Mai… la cate cheesecake-uri faci tu.. ai sa ma convingi pana la urma sa ma apuc si eu de treaba! Nu stiu de ce dar am o reticenta la ele.. poate ptr ca am dat chix odata
Mi-am luat portie si ma duc la shoping
O duminica minunata! Pup
catkitchen says
Ador orice combinatie cu cocos !!! 😉 Arata perfect desertul tau !!!
O duminica superba iti doresc !!!
Sara & Miki says
Ultina felie e a mea… Duminica placuta!
alinutzika says
arata minunat!
Cristina says
Super mega delicios!
Rita Oarga says
Excelent cheesecake! Combinatia cred ca e delicioasa. O seara placuta!
Daniela says
Uau, ce minune imi vad ochii… Jumatate e a mea, da ?! Vezi ca nu am spus toata bunatatea, ca m-am gindit ca ingrasa… Pupici !
FLORY says
Arata minunat,de gust nici nu ma indoiescc!Pupici
Carol says
Fara guvinte… Mi-a lasat gura apa :).
Liana10 says
Imi plac tare mult perele, o felie si pt. mine, te rog!!
Daniela says
Deliziosa la tua cheese cake con le pere. Buona giornata Daniela.
Any says
Inghit in sec, serios!
Multumesc pentru vizita, am venit si eu la tine cu mare mare placere!
Alina Vicu says
Cred ca va trebui sa-mi fac singura ca la cati pofticiosi au fost inaintea mea n-a mai ramas nimic din bunatatea asta
Anonymous says
Sigur e delicios…Poate scrieti si cate oua sunt necesare.
Paula Gafitescu says
Anonim, am corectat, de 3 este nevoie! Multumesc de atentionare
Anonymous says
buna ziua1nu va suparati dar cate oua folosim,nu sunt trecute pe lista ouale.
Anonymous says
multumesc,ca ati fost prompta.nu-i nimic,se mai intampla.:)
Anonymous says
Antradevar arata foarte bine si o voi prepara si eu . toate cele bune va doresc!
Anamaria Stefana says
Am mancat si e delicioasa
Daciana says
Arata demential! Blatul e super, imi plac la nebunie cele cu biscuiti 😉
Delicious Flavours says
Subscriu vorbele Dacianei, arata demential! :)))
Salvez si eu reteta pe viteza si abea astept s-o incerc 😛
Pupici
The Wandering Oltean says
Chiar nu am mai mancat cheesecake de ceva timp.. si mi-ai facut pofta! Foarte reusita combinatia!
Cătău says
doamne ….arata super, m-ai inebunit, daca nu ar fi destul de tarziu m-as apuca sa fac ceva cu crema de branza…. o sa ma inspir din retetele tale, abia astepttttt…..spor la gatit gustoseniii
Paula Gafitescu says
Monica, ma bucur mult ca-ti place. Blatul de biscuiti e tare bun si tare usor de facut
Paula Gafitescu says
Mirela, ma bucur mult ca-ti place! Pup
Paula Gafitescu says
Kyra, nici macar o bucatica nu a ramas 😛 Pupici
Paula Gafitescu says
Mihaela, multumesc! Pup
Paula Gafitescu says
Truedelights, ma bucur mult ca-ti place!
Paula Gafitescu says
Simo draga, e musai sa faci si tu…sa-mi spui cand te apuci, ca daca nu, am eu grija sa mai postez retete de cheesecake 😛 Pupici
P.S. Ce ai cumparat frumos?
Paula Gafitescu says
Mgada, si mie imi place mult cocosul. O saptamana frumoasa!
Paula Gafitescu says
Sara, asa sa fie! Pupici
Paula Gafitescu says
Alinutzika, multumesc!
Paula Gafitescu says
Cristina, multumesc! Pup
Paula Gafitescu says
Rita draga,ma bucur mult ca-ti place. Pupici
Paula Gafitescu says
Daniela, cu mare drag te servesc! Ingrasa?? Eu nu cred asa ceva :)))
Paula Gafitescu says
Flory, ma bucur ca-ti place!
Paula Gafitescu says
Carol…deci ti-a placut? 😛
Paula Gafitescu says
Liana, cu mare drag! Pupici
Paula Gafitescu says
Daniela, grazie!!
Paula Gafitescu says
Any, multumesc de vizita, de acum incolo sa te simti ca acasa 😉 Pup
Paula Gafitescu says
Alina draga, din pacate da…dar sa ma chemi si pe mine cand faci Pup
Paula Gafitescu says
Aninim, multumesc frumos!
Paula Gafitescu says
Stef, ma bucur ca ti-a placut,pup!
Paula Gafitescu says
Daciana draga, ma bucur ca-ti place. SI eu le ador!
Paula Gafitescu says
Angi draga, ma bucur sa aud asa ceva, sa-mi spui daca ti-a placut 😉 Pup
Paula Gafitescu says
Oltean, multumesc frumos!
Paula Gafitescu says
Catau multumesc frumos, chiar ma bucur ca-ti plac retetele mele. SI eu am ce sa aleg de la tine!! O seara frumoasa!
Rocsy Ciobanu says
Sigur nu mai este, dar cred ca e fost delicios!
Raluca Balogh says
superb sicheesecake-u asta!il gasesc foarte sexi:P