Daca va este pofta de un cheesecake aromat, cu crusta delicioasa de biscuiti facuti in casa…atunci vin eu cu solutia potrivita. Imi era dor de un cheesecake, si daca tot am spart gheata anul asta la prajiturile cu pere, m-am hotarat sa-l fac cu pere…si cu cocos, o combinatie extrem de parfumata si delicata.
Crusta
250 gr biscuiti integrali
120 gr unt
1/2 lingurita scortisoara
1 lingurita zahar vanilat
Crema
800 gr crema de branza
150 ml smantana grasa
100 gr zahar brun
50 gr miere
3 oua
2 pere medii spre mici
2 linguri nuca de cocos
1 lingura cu varf amidon
1 lingurita esenta de vanilie
1 lingura zeama de lamaie
Decor
200 ml smantana pt frisca
1 lingurita zahar vanilat
1 para
fulgi de cocos
Pregatim o tava teflonata de dimensiuni 20-21cm. Poate sa fie si mai mare, dar mie imi place sa fac un cheesecake inalt. O tapetam cu hartie de copt la baza si…cam atat, nu este necesar sa fie unsa. Preincalzim cuptorul la 180 de grade.
Punem in robot biscuitii si-i macinam fin, adaugam peste ei zaharul vanilat si scortisoara si amestecam. Untul il topim la foc mic apoi il adaugam peste biscuiti si omogenizam. Punem biscuitii in forma de tort, presam bine pe fund si ridicam stratul de biscuiti si pe margini. Dam la cuptor pentru 10 minute, apoi lasam deoparte si trecem la umplutura. Miscoram focul la 160 de grade.
Crema de branza o mixam cu zaharul si mierea timp de 3 minute, dupa care adaugam ouale pe rand si mixam bine dupa fiecare, pana la incorporarea completa. Adaugam amidonul si smantana si mixam usor inca un minut. La sfarsit adaugam esenta de vanilie si zeama de lamaie, mixam usor si lasam deoparte.
Perele le taiem felii subtiri si le stropim cu putina zeama de lamaie ca sa nu se oxideze.
Punem jumatate din crema peste baza de biscuiti, asezam feliile de para, deasupra presaram cele doua linguri de cocos, apoi turnam restul de crema. Dam la cuptor pentru o ora. Daca e necesar se poate lasa mai mult sau mai putin in functie de caz. La sfarsit cheesecake-ul trebuie sa fie usor auriu deasupra, in niciun caz maroniu, si trebuie sa aiba un usor tremur la miscare. Eu de obicei las cheesecake-ul o ora, si este suficient.
Lasam in cuptor la racit pentru 2 ore, dupa care il punem la rece pentru cel putin 6 ore, sau peste noapte.
Pentru decor mixam smantana pentru frisca cu zaharul vanilat si decoram cheesecake-ul dupa preferinta. Eu am pus si cateva felii de para stropite cu putina zeama de lamaie si fulgi de cocos. Se face destul de usor, dar mereu este de efect si face ravagii printre degustatori. Pe mine m-a cucerit complet…a fost delicios!! Am pastrat o feliuta si pentru voi.
Enjoy!
Cu aceasta reteta particip la concursul organizat de Pastai de vanilie si Caietul cu retete, concurs de toamna!
Ingredientul folosit este zahar vanilat care il folosesc mereu la retetele mele dulci.
trebuie sa o incerc cat de curand pentru ca arata ffff bine. imi place mult blatul din biscuiti
Nu ma indoiesc de gustul divin,asa ca iau eu feliuta aia tare imbietoare,,yamiii!!!
Imi si imaginez textura si prospetimea umpluturii. Normal ca nu a mai ramas nici un pic. Asa o bunatate!
Imi place!!!!!!!
Delicios!
Puuup
Cat de bine arata! Yamy!
Mi-a venit apa-n gura! :)) Mai… la cate cheesecake-uri faci tu.. ai sa ma convingi pana la urma sa ma apuc si eu de treaba! Nu stiu de ce dar am o reticenta la ele.. poate ptr ca am dat chix odata

Mi-am luat portie si ma duc la shoping
O duminica minunata! Pup
Ador orice combinatie cu cocos !!! 😉 Arata perfect desertul tau !!!
O duminica superba iti doresc !!!
Ultina felie e a mea… Duminica placuta!
arata minunat!
Super mega delicios!
Excelent cheesecake! Combinatia cred ca e delicioasa. O seara placuta!
Uau, ce minune imi vad ochii… Jumatate e a mea, da ?! Vezi ca nu am spus toata bunatatea, ca m-am gindit ca ingrasa… Pupici !
Arata minunat,de gust nici nu ma indoiescc!Pupici
Fara guvinte… Mi-a lasat gura apa :).
Imi plac tare mult perele, o felie si pt. mine, te rog!!
Deliziosa la tua cheese cake con le pere. Buona giornata Daniela.
Inghit in sec, serios!
Multumesc pentru vizita, am venit si eu la tine cu mare mare placere!
Cred ca va trebui sa-mi fac singura ca la cati pofticiosi au fost inaintea mea n-a mai ramas nimic din bunatatea asta
Sigur e delicios…Poate scrieti si cate oua sunt necesare.
Anonim, am corectat, de 3 este nevoie! Multumesc de atentionare
buna ziua1nu va suparati dar cate oua folosim,nu sunt trecute pe lista ouale.
multumesc,ca ati fost prompta.nu-i nimic,se mai intampla.:)
Antradevar arata foarte bine si o voi prepara si eu . toate cele bune va doresc!
Am mancat si e delicioasa
Arata demential! Blatul e super, imi plac la nebunie cele cu biscuiti 😉
Subscriu vorbele Dacianei, arata demential! :)))
Salvez si eu reteta pe viteza si abea astept s-o incerc 😛
Pupici
Chiar nu am mai mancat cheesecake de ceva timp.. si mi-ai facut pofta! Foarte reusita combinatia!
doamne ….arata super, m-ai inebunit, daca nu ar fi destul de tarziu m-as apuca sa fac ceva cu crema de branza…. o sa ma inspir din retetele tale, abia astepttttt…..spor la gatit gustoseniii
Monica, ma bucur mult ca-ti place. Blatul de biscuiti e tare bun si tare usor de facut
Mirela, ma bucur mult ca-ti place! Pup
Kyra, nici macar o bucatica nu a ramas 😛 Pupici
Mihaela, multumesc! Pup
Truedelights, ma bucur mult ca-ti place!
Simo draga, e musai sa faci si tu…sa-mi spui cand te apuci, ca daca nu, am eu grija sa mai postez retete de cheesecake 😛 Pupici
P.S. Ce ai cumparat frumos?
Mgada, si mie imi place mult cocosul. O saptamana frumoasa!
Sara, asa sa fie! Pupici
Alinutzika, multumesc!
Cristina, multumesc! Pup
Rita draga,ma bucur mult ca-ti place. Pupici
Daniela, cu mare drag te servesc! Ingrasa?? Eu nu cred asa ceva :)))
Flory, ma bucur ca-ti place!
Carol…deci ti-a placut? 😛
Liana, cu mare drag! Pupici
Daniela, grazie!!
Any, multumesc de vizita, de acum incolo sa te simti ca acasa 😉 Pup
Alina draga, din pacate da…dar sa ma chemi si pe mine cand faci
Pup
Aninim, multumesc frumos!
Stef, ma bucur ca ti-a placut,pup!
Daciana draga, ma bucur ca-ti place. SI eu le ador!
Angi draga, ma bucur sa aud asa ceva, sa-mi spui daca ti-a placut 😉 Pup
Oltean, multumesc frumos!
Catau multumesc frumos, chiar ma bucur ca-ti plac retetele mele. SI eu am ce sa aleg de la tine!! O seara frumoasa!
Sigur nu mai este, dar cred ca e fost delicios!
superb sicheesecake-u asta!il gasesc foarte sexi:P