Prajiturile care se fac repede si care sunt moi, insiropate sau cu crema sunt preferatele mele. Si cum prajiturile cu crema de obicei solicita cativa pasi de executat cel mai simplu de ales este prajitura inteligenta.
Varianta cu ciocolata este chiar mai delicioasa decat cea simpla – reteta o gasiti aici la mine pe blog. Insa acest lucru il afirm eu care sunt iubitoare de ciocolata. Sunt convinsa ca multi dintre cei amatori de prajituri vanilate vor alege varianta mai simpla, fara cacao. Oricare din ele va atrage mai mult sa stiti ca sunt extraordinar de bune si de rapide si se devoreaza intr-o clipita.
Ingrediente
500 ml lapte
1 pastaie de vanilie
125 gr unt
4 oua
150 gr zahar
80 gr faina
35 gr cacao neagra
1 praf de sare
1 lingura apa fierbinte
1 lingura esenta amaretto
Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 50 min. Nr bucati: 16
Preincalzim cuptorul la 160 de grade. Tapetam cu unt si faina (sau cu hartie de copt) o tava mica de dimensiuni 20/20cm. Pozitionam grilajul cuptorului pe nivelul 3 de sus in jos.
Buburuza Bubu says
Chiar daca este trecut de ora 23,nu refuz o portie 😉
Diaconta says
Excelenta!!!!
Anonymous says
Am facut-o si eu azi. N-a ramas decat o felie. Excelenta si rapida. Lidia
Simona says
Cu ciocolata.. n-am mancat si n-am facut! Dar la cum arata, nu poate fi decat delicioasa!!
Pupici
stefy says
arata tare…apetisanta!
Anonymous says
desi m-am speriat putin pt ca aluatul era destul de lichid inainte sa il pun in tava, rezultatul final mi-a depasit asteptarile. Este o prajitura care se face cu ce ai in casa, este gustoasa si deosebita. merita. multumim pentru dedicatia ta. ai un blog fermecator. te vizitez de cateva ori pe saptamana.
Laura C
Paula Gafitescu says
Ma bucur mult ca rezultatul final a fost peste asteptari. Este un aluat mai ciudat insa isi face treaba perfect in cuptor 😉 Ma bucur mult si ca ma urmaresti si-ti multumesc mult pentru aprecieri! O seara frumoasa!
Anonymous says
Paula, sigur nu are ciocolata in ingrediente? Arata foarte bine.
Paula Gafitescu says
Sigur nu are ciocolata. Este doar cu cacao facuta
Anonymous says
Am scos-o aseara din cuptor iar azi dimineata am incercat-o. Nu a iesit asa aspectuoasa ca a ta, dar s-au separat frumos straturile si e foarte buna.