Tiramisu Charlotte cu inghetata, un desert cu un nume ce suna destul de complicat, sunt convinsa. Ceea ce reprezinta el in realitata este un desert incredibil de bun, dar care poate fi facut cu usurinta acasa. Pentru realizarea lui avem nevoie, in primul rand, de ingrediente de calitate. Acestea il vor transforma intr-un desert suprem, vedeta oricarei petreceri. Incepem cu inghetata, care e nelipsita de la mine din congelator. Iar aici vorbim despre inghetata Carte d’Or, inghetata care ne ofera cele mai gustoase combinatii. Iar pentru acest desert am ales aromele Tiramisu si Banana Chocolate. Ele au facut posibila realizarea acestei Tiramisu Charlotte intr-un mod elegant, dar totodata simplu.
Si pentru ca orice Charlotte are nevoie de piscoturi, este obligatoriu sa avem piscoturi in casa. Si cafea. Si binenteles rom, coniac, sau vin Marsala, pentru ca asta cere un tiramisu bun. Dupa ce ne-am pregatit toate ingredientele, si mai ales dupa ce am facut rost de inghetata aceasta minunata, putem sa trecem la treaba. Tiramisu Charlotte cu inghetata sa fie!
Ingrediente
30 piscoturi
2 banane coapte
1 inghetata Tiramisu Carte d’Or
1 inghetata Banana Chocolate Carte d’Or
100 ml cafea tare
30 ml rom
50 gr ciocolata neagra fasii
Timp de preparare: 20 min. Timp de asteptare: 3 ore
Scoatem inghetata de la congelator. Tapetam cu hartie de copt o tava de 20-21 cm diametru.
Crusta. Amestecam 15 piscoturi cu bananele la mixer. Mixam pana obtinem o pasta pe care o vom intinde pe fundul tavii. Nivelam cu ajutorul unei linguri.
Sirop. Siropul pentru piscoturi se face simplu. Pregatim o cafea tare. Dupa ce se raceste la temperatura camerei, amestecam cafeaua cu romul si o dam deoparte.
Rupem fiecare piscot in doua. Trecem piscoturile prin sirop, insa foarte putin. Piscotul nu trebuie sa fie foarte moale, doar putin aromatizat. Asezam piscoturile pe marginea tavii, unul langa altul, pana facem un cerc complet.
Amestecam inghetata de banane si ciocolata Carte d’Or, pentru a fi mai usor de prelucrat. Punem inghetata in tava si nivelam cu ajutorul unei linguri. Dam la congelator pentru 10 minute. In felul acesta, ne asiguram ca stratul de inghetata de banane si ciocolata poate sa-l sustina pe urmatorul strat, cel cu aroma tiramisu.
Urmeaza inghetata tiramisu Carte d’Or pe care, la fel, o amestecam pentru omogenizare. Intindem inghetata in tava, pana la marginea superioara a piscoturilor. Nivelam frumos. Punem desertul la congelator pentru 2-3 ore, pana ingheata complet.
In momentul servirii, desprindem usor marginile tavii si detasam partea laterala. Ornam aceasta minunata Tiramisu Charlotte cu bezele si cu fasii de ciocolata neagra. Servim imediat pentru ca e irezistibila!